Foto: ailuj82
Môžeme použiť aj iné mäso
20 minút
príprava
príprava
70 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z vajíčka, lekváru a soli urobíme marinádu.
-
2
Mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na čo najtenšie rezne /nemusia byť veľké, ale tenké/. Do marinády vložíme mäso, poriadne premiešame a necháme v chladničke odležať aspoň 3 hodiny.
-
3
Na rozpálenom oleji mäso opečieme, podlejeme trochou vody, pridáme pomarančovú šťavu a dusíme takmer do mäkka /asi 50 minút/.
-
4
Pridáme zamrznutú zeleninu, kurkumu, zázvor a v troche vody rozmiešanú múku.
-
5
Za stáleho miešania necháme zovrieť, stíšime varič a prikryté dusíme do mäkka /asi 10 minút/. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Diskusia k receptu