Cherry diviak fotorecept

ailuj82 - fotkaailuj82, 17. januára 2011
Cherry diviak (fotorecept)
Foto: ailuj82

Môžeme použiť aj iné mäso

20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
3 PL
1 čl
1 PL, /masť
štipka
1/2 čl
400 g
na zahustenie
1 PL




Postup

  1. 1

    Z vajíčka, lekváru a soli urobíme marinádu.

    Cherry diviak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na čo najtenšie rezne /nemusia byť veľké, ale tenké/. Do marinády vložíme mäso, poriadne premiešame a necháme v chladničke odležať aspoň 3 hodiny.

    Cherry diviak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom oleji mäso opečieme, podlejeme trochou vody, pridáme pomarančovú šťavu a dusíme takmer do mäkka /asi 50 minút/.

    Cherry diviak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme zamrznutú zeleninu, kurkumu, zázvor a v troche vody rozmiešanú múku.

    Cherry diviak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Za stáleho miešania necháme zovrieť, stíšime varič a prikryté dusíme do mäkka /asi 10 minút/. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.

    Cherry diviak (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dorisa
Tak divinu možem jest kedykolkvek, škoda, že nemám zdroj. Veľmi pekne pripravené, nafoteneé. Také taniere by som aj ja chcela, ale hráškovozelené.
danculka
Tentoraz si môžem uložiť aj recept na divinu,dostali sme a rovno stehno,dík ukladám...
tatranka
Divinu som mala včera,ale klasický recept.Na smotane s knedľou a brusnicami.Je to chutné jedlo,ale bola by som vyskúšala tvoj recept.No čo už.Budem si musieť počkať na ďalší prídel od mojich.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia