Cherry diviak (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Môžeme použiť aj iné mäso

20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z vajíčka, lekváru a soli urobíme marinádu.
  2. Mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na čo najtenšie rezne /nemusia byť veľké, ale tenké/. Do marinády vložíme mäso, poriadne premiešame a necháme v chladničke odležať aspoň 3 hodiny.
  3. Na rozpálenom oleji mäso opečieme, podlejeme trochou vody, pridáme pomarančovú šťavu a dusíme takmer do mäkka /asi 50 minút/.
  4. Pridáme zamrznutú zeleninu, kurkumu, zázvor a v troche vody rozmiešanú múku.
  5. Za stáleho miešania necháme zovrieť, stíšime varič a prikryté dusíme do mäkka /asi 10 minút/. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.