Cherry diviak (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Môžeme použiť aj iné mäso
20 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Z vajíčka, lekváru a soli urobíme marinádu.
- Mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na čo najtenšie rezne /nemusia byť veľké, ale tenké/. Do marinády vložíme mäso, poriadne premiešame a necháme v chladničke odležať aspoň 3 hodiny.
- Na rozpálenom oleji mäso opečieme, podlejeme trochou vody, pridáme pomarančovú šťavu a dusíme takmer do mäkka /asi 50 minút/.
- Pridáme zamrznutú zeleninu, kurkumu, zázvor a v troche vody rozmiešanú múku.
- Za stáleho miešania necháme zovrieť, stíšime varič a prikryté dusíme do mäkka /asi 10 minút/. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.