Marakujový cheesecake
Cheesecake s marakujou
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
30 minút príprava |
40 (+ chladenie) minút na 160 °C |
Postup- Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotu natlačíme na dno a boky tortovej formy s priemerom
24 cm. Vložíme stuhnúť do chladničky.
- Mascarpone, cukor, limetkovú šťavu aj nastrúhanú kôru vymiešame. Pridáme vajíčka a marakujovú šťavu. Vymiešame a nalejeme na stuhnutý korpus.
- Koláč pečieme vo vodnej pare: spodok tortovej formy zabalíme do alobalu a do plechu na pečenie nalejeme do výšky
2 cm vodu. Do nej vložíme formu s koláčom. Pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
- Poleva: Marakujovú šťavu privedieme do varu a prisypeme cukor zmiešaný so škrobom, minútu povaríme. Nalejeme na upečený cheesecake.
- Cheesecake necháme vychladnúť
a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou.
|