Marakujový cheesecake

Cheesecake s marakujou

Autor receptu: redakcia

12
porcií
30 minút
príprava
40 (+ chladenie) minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotu natlačíme na dno a boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Vložíme stuhnúť do chladničky.
  2. Mascarpone, cukor, limetkovú šťavu aj nastrúhanú kôru vymiešame. Pridáme vajíčka a marakujovú šťavu. Vymiešame a nalejeme na stuhnutý korpus.
  3. Koláč pečieme vo vodnej pare: spodok tortovej formy zabalíme do alobalu a do plechu na pečenie nalejeme do výšky 2 cm vodu. Do nej vložíme formu s koláčom. Pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
  4. Poleva: Marakujovú šťavu privedieme do varu a prisypeme cukor zmiešaný so škrobom, minútu povaríme. Nalejeme na upečený cheesecake.
  5. Cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou.