Foto: tornadolue
Minule si u mňa kamarátka chcela uvariť tento indický nápoj a v mojej kuchyni chýbali dôležité ingrediencie. Ostala sklamaná a teraz, keď som ho Zobraziť celý popisMinule si u mňa kamarátka chcela uvariť tento indický nápoj a v mojej kuchyni chýbali dôležité ingrediencie. Ostala sklamaná a teraz, keď som ho uvarila, chápem prečo. Chai Masala má sladkú a hrejivú chuť a zároveň je vďaka koreninám pikantný a všetko to spolu ladí.
Postup
-
1
Na začiatok upresním, že som varila vegánsku a bezlaktózovú verziu a použila som ryžové tetrapakové mlieko. Je len na vás, pre aké mlieko sa rozhodnete.
- 2
Začneme mojou obľúbenou činnosťou - klinčeky, kardamónové tobolky a guličky čierneho korenia si nahrubo podrvíme. Škoricu nalámeme na menšie kúsky. Zo zázvoru si odrežeme kúsok veľký asi 3x1x1 cm a budeme ho variť celý. Všetky tieto koreniny dáme do hrnca s vodou a privedieme do varu. Varíme na miernom ohni 5 minút.
- 3
Pridáme mlieko a cukor (použila som trstinový) a znovu privedieme do varu. Potom pridáme čaj (dala som darjeeling), naposledy privedieme do varu a vypneme. Nápoj precedíme do vyhriatej čajovej kanvice.
- 4
Po Miškinom komentári som sa rozhodla vyskúšať aj iný spôsob. Čaj som varila spoločne s koreninami (2. bod). Ale v tom prípade som pridala len 3 čajové lyžičky čaju. Všetko ostatné je bez zmeny. Chutil rovnako dobre, bol pekne voňavý a zdal sa mi silnejší. Chai podľa prvého spôsobu mi pripadal jemnejší. Takže si môžete vybrať podľa toho, čo máte radi. Druhý spôsob si vyberiem určite v tom prípade, že budem mať po ruke len sáčkový čaj, aby som z neho dostala maximum :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a tu je o tom dobra diskusia chowhound.chow.com/topics/382355...
tu je vidno rozdiel medzi nimi, vidno ze cierny kardamom je naozaj vacsi
Ked robim taky "masala" tak robim neindicku verziu bez mlieka, miesto mlieka davam rum :))) ale ten uz nepatri do indickej kuchyne varecha.pravda.sk/recepty/vonavy-caj-s-rumom/13532-pouzi....
@mischa toto som nejako prehliadla, hneď dnes urobím, sa tešíííím :)