Ceviche z lososa s avokádom
Autor receptu: porzellanka
Ceviche je pokrm z ryb alebo garnel marinovanych v limetkovej stave. Musim sa priznat, ze surovym garnelam akosi nedoverujem a pouzivam ak tak predvarene. Lososa alebo inu rybu mozete ale pouzit bez obav, naozaj sa marinovanim zmeni, ako keby ste ju tepelne upravili.
Postup
- Rybu umyjeme a zbavime koze. (ak pouzijeme garnely, umyjeme ich a a ocistime, nechame ich inak v celku.) Rybu nakrajame na tenke platky a potom este na kusky asi 3x3 cm. Rajciny pokrajame na kocky a pridame k rybe. Zmiesame s limetkovou stavou.
- Pridame nakrajanu cibulku a chilli papricku. Odlozime na hodinu do chladu.
- Petrzlenovu vnat a koriander nakrajame, avokado osupeme a pokrajame na kocky. Pridame k rybe a premiesame.
Kedze na chlieb treba tazko robit, podavame s bagetou, alebo bez prilohy.