Foto: lucygirl
Tento recept je môj obľúbený, lebo je rýchly, zdravý a chutný.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom v osolenej vode. Najlepšie je použiť cestoviny tagliatelle, ale ak nemáte, môžete kľudne použiť akékoľvek iné cestoviny. Zatiaľ kým sa nám varia cestoviny, pripravíme omáčku.
- 2
Na panvicu dáme kvapku olivového oleja, pridáme krevety a opražíme ich asi 2-3 minútky, osolíme a opepríme ich. Nakrájame si cesnak na plátky a pridáme ku krevetám, dostanú peknú vôňu, krátko premiešame a pridáme špenát. Spolu povaríme max. 5 minút, špenát veľa nepotrebuje. Pridáme smotanu na varenie a syr bambino a necháme rozpustiť. Miešame kým nám to trochu nezhustne, aby mala omáčka dobrú konzistenciu.
- 3
Do pripravenej omáčky pridáme uvarené cestoviny tagliatelle, premiešame a hneď môžeme servírovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu