Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou fotorecept

sisuk - fotkasisuk, 31. januára 2013
Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou (fotorecept)
Foto: sisuk
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
500 g
Omáčka:
100 g alebo olej
asi 3-4 PL
1 ks alebo na varenie, kyslá
 alebo syr v črievku
  na rozriedenie omáčky alebo mlieko

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme variť osolenú vodu na brokolicu aj na cestoviny. Brokolicu rozoberieme na ružičky, stonku narežeme po dĺžke na menšie časti.

    Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď začne voda vrieť, dáme do nej brokolicu. Ružičky brokolice varíme len minútku, vyberieme do misky so studenou vodou (zachová si tak krajšiu zelenú farbu). Stonky ešte necháme variť, kým si nakrájame ružičky brokolice na menšie časti. Stonky brokolice nekrájam, nastrúham ich na "jablkovom" strúhadle.

    Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Omáčka: Rozpustíme maslo (zdravší variant zohrejeme olej). Pridáme 3-4 PL múky. Treba stále miešať, aby sa zásmažka nepripálila.Keď sa v nej robia "bublinky", prilievame po troche smotanu.Miešame metličkou, aby sa nespravili hrčky. Prilejeme aj mlieko a vývar z brokolice. Množstvo závisí od hustoty. Osolíme, pridáme ml. biele korenie, nastrúhaný muškátový oriešok - toho ozaj len trošku.

    Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po zovretí vsypeme nastúhaný syr, už nevaríme dlho, necháme len roztopiť syr a pridáme brokolicu. HOTOVO! Ingredience do tejto omáčky dávam podľa toho, čo mám v chladničke: nemusí byť šľahačková smotana, stačí smotana na varenie alebo len kyslá smotana. Namiesto syru eidam stačí aj syr v črievku, prípadne hocijaký tavený syr.

    Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým nám zovrela voda na cestoviny. Tie vsypeme do vriacej osolenej vody, premiešame, aby sa neprilepili na dno. Uvarené cestoviny scedíme. Prepláchneme studenou vodou a polejeme trochou oleja, aby sa nezlepili. Dobrú chuť!

    Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Ďakujem, som rada, že som pár ľudí inšpirovala ... (nesmrdí tu samochvála?:-))
Celá Varecha.sk je inšpiratívna, som rada, že som dostala na ňu tip od môjho manžela. Varila som len z povinnosti, ale teraz varím s radosťou - keď sa mám s kým poradiť....
Ja ešte pridám do omáčky 1-2 strúčiky cesnaku a provensálské korenie tak pol čajovej lyžičky je to chutnejšie. Dám variť vodu na cestoviny a brokolicu dám nad paru ,takže varím naraz .Keď je brokolica mäkká tak ju roztlačím vidličkou a pridám do omáčky a ešte chvíľu povarím.
ďakujem za tip. Provensálske korenie síce manžel nemusí, ale cesnačik vyskúšame. A aj to provensálske, keď nebude tata doma :-)
práve v piatok ich doniesla do práce kolegyňa na ochutnávku boli výborne. Ja som ich robila a miesto brokolice som dala šunku celkom nám chutili niečo nové.
ty si mi na google "vyskočila" ako prvá, takže tvoj recept dnes robím..:)
kúpila som lacnú brokolicu , tak .. dnes bude táto bleskoffka, malo by to doma chutiť..:).../ja "nožičky z brokolice mixujem ponorným mixérom, dnes skúsim strúhať/..:)..a dala som ti 5*, šikulka
Akurát som to dorobila a je to velmi chutné, som pridala jeden stručik cesnaku a aj s tým je to výborné. Celú omáčku to dochutilo a pridalo super vôňu ;)
Pozdravujem Vás,včera som kúpila brokolicu,šunka a syr je v chladničke,tak zajtra bude super obed-ďakujem za skvelé recepty.Varila som to,ale dávnejšie-už sa teším.

Pridaj komentár k receptu: