Foto: petrzlenka
Naša obľúbená. Rýchla, príjemná... Neviem, odkiaľ pochádza recept, robíme ju už roky.
10-15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme vodu, trochu soli a vegety. Klasicky uvaríme malé cestoviny (môžu byť písmenká, slovenská ryža, kvetinky atď).
-
2
Zatiaľ na panvici roztopíme maslo, speníme na ňom hladkú múku a zalejeme vodou.
-
3
..uvaríme kašičku, ktorú vlejeme do takmer uvarených cestovín a necháme prevrieť.
-
4
Do polievky vsypeme nasekanú petržlenovú vňať. Finito, dobrú chuť.
P.S. tiež si môžem dovoliť uvariť polievku trebárs aj zo žraločích plutiev, tu nejde o peniaze, ale o chuť a mimochodom, v jednoduchosti je krása-:)