Pridávam 2 recepty na cesto na pizzu. Ja robievam oba, pretože nám chutí jedno aj druhé. Vyskúšajte :)
Suroviny
Jogurtové cesto - cesto č.1: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
2 kelímky z jogurtu |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Origoš cesto na pizzu - cesto č.2: | |
600 g |
|
1 KL |
|
1 kocka |
|
7 PL |
|
310 - 320 ml |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Jogurtové cesto: všetko spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potrieme olejom, cesnakom, kečupom a obložíme tým, čo chladnička dala. Pečieme na 180 - 200st. Cesto je tekuté, má to také byť. Kto má rád podklad koláčového typu, toto mu bude chutiť :).
- 2
Origoš cesto: Všetko spolu vymiesiť, vznikne krásne hladké cesto, ktoré sa nelepí, ak sa lepí, dali ste veľa vody. Vymiesené cesto dajte na 10 min. do chladničky. Táto dávka je na 2 plechy, ale ak máte radi tenučké cesto výjde aj na 3. Plech nemastím, len pomúčim. Toto cesto sa dá krásne naťahovať, krútiť. A potom už podľa chuti. Pečiem na 230st. kým nezhnednú okraje. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu