Cesnakovo-vajíčková nátierka

fi0na - fotkafi0na, 29. marca 2014
Cesnakovo-vajíčková nátierka
Foto: fi0na

inú ani nerobím :-)

4-6
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

100 g v črievku
3 ks uvarené na tvrdo
100 g
1 hlavička
1 ČL
1 ks alebo pažítka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka si uvaríme a vychladnuté pretlačíme cez sitko na zemiaky alebo nastrúhame nahrubo.

  2. 2

    K vajíčkam pridáme syr v črievku, zmäknuté maslo, horčicu a pretlačený cesnak. Dochutíme soľou a korením. S cesnakom opatrne, nie je cesnak ako cesnak. Domáci je omnoho silnejší ako kupovaný, tak pre istotu radšej ochutnávajte a zvoľte si sami koľko cesnaku dáte do nátierky.

  3. 3

    Všetko dôkladne vymiešame. Na obzvláštnenie môžte pridať čerstvú pažítku, ja som nemala tak som najemno postrúhala jednu kyslú uhorku.

Diskusia k receptu