Cesnakové slimáky
Autor receptu: simonkap
Tieto cesnakové slimáky sú chutné s vianočnou kapustnicou, ale i ako samostatný slaný dezert.
6 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Do 0,5 l vlažného mlieka dáme kvasnice a cukor. Necháme 15 min. nakysnúť. Potom vypracujeme s múkou a soľou a necháme 1 hod. kysnúť. Medzitým si vymiešamie maslo s cesnakom a so soľou.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Jednu časť rozvaľkáme a potrieme s maslovou plnkou. Stočíme ako závin a krájame nožom striedavo šikmo, aby sme dostali trojuholníky.
- Položíme na vymastený plech, potrieme vajcom a posypeme rascou, sezamom alebo oboma spolu. Dáme piecť do horúcej trúby pokiaľ nie sú do ružova upečené. To isté zopakujeme aj so zvyšnými časťami cesta a plnky.