Cesnakové slimáky

Autor receptu: simonkap

Tieto cesnakové slimáky sú chutné s vianočnou kapustnicou, ale i ako samostatný slaný dezert.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do 0,5 l vlažného mlieka dáme kvasnice a cukor. Necháme 15 min. nakysnúť. Potom vypracujeme s múkou a soľou a necháme 1 hod. kysnúť. Medzitým si vymiešamie maslo s cesnakom a so soľou.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Jednu časť rozvaľkáme a potrieme s maslovou plnkou. Stočíme ako závin a krájame nožom striedavo šikmo, aby sme dostali trojuholníky.
  3. Položíme na vymastený plech, potrieme vajcom a posypeme rascou, sezamom alebo oboma spolu. Dáme piecť do horúcej trúby pokiaľ nie sú do ružova upečené. To isté zopakujeme aj so zvyšnými časťami cesta a plnky.