Cesnakové slimáky

sonulienka - fotkasonulienka, 14. septembra 2011

Moj obľúbený recept. Na každú oslavu, alebo len tak ich vždy upečiem. Sú chutné a všetci si ich obľúbili.

120 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 hrste
7 dcl
2 lyžice
5 dkg
1 dcl
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Zamiešame cesto a necháme ho hodinu kysnúť. Cesto rozdelíme na 4 časti, vyvaľkáme (35.25 cm).

  2. 2

    Plnka: 1 maslo ( ja dávam osminky hriňovskú maslovú chuť) vymiešame s 1 hlávkou cesnaku (pretlačeného) a trošku soli.

  3. 3

    Plnku dáme na rozvaľkané cesto a urobíme závin. Pokrájame ho na trojuholníky a dáme piecť na vymastený vodou obliaty plech. Vrch potrieme našľahaným vajíčkom. Potom možme posypať sézamom alebo kamínom, ľanovým semiačkom a poprípade posolíme (hrubozrnnou soľou). poukladáme ich na plecha necháme ich ešte 10 minút podkysnúť a dáme upiecť.

Diskusia k receptu

jamarlen
všetky tvoje dnešné recepty sa mi zdajú veľmi príjemné a na tomto zajtra s manželkou budeme po prvý krát skúšať kysnuté cesto pre ochutnávačov burčiaku, aby mali "základ":)) tak drž palce----
sonulienka
určite budem držať palce a zvládnete to ale ten burčiak by som si trochu pre zmenu dala ja haha
bibia1
joj, takéto koláčiky na slano môžu byť v akomkoľvek množstve :)
akeber
o týždeň oberáme , vyskúšam.....nemusia byť stále len pagáče....
zdenkas
Máte ich krásne a prečo na vodou obliaty plech???Určite vyskúšam
sonulienka
no tak som dostala recept ale ja osobne mám fólie na pečenie a dávam ich na fóliu. Tiež všetko okrem koláčov na krájanie pečiem na fóliach sú teflónové a veľmi dobré viem,že sa mi nepripáli nič na nich
sonulienka
tatranka určite skúsim a u nás tiež je raz dva po nich.Tieto však práve teraz letia do USA za vnučkou len dúfam, že doletia dobre.
norafa
toto je výborný recept,ale má tú nevýhodu,že sa rýchlo minú




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia