Foto: sonulienka
Moj obľúbený recept. Na každú oslavu, alebo len tak ich vždy upečiem. Sú chutné a všetci si ich obľúbili.
120 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zamiešame cesto a necháme ho hodinu kysnúť. Cesto rozdelíme na 4 časti, vyvaľkáme (35.25 cm).
- 2
Plnka: 1 maslo ( ja dávam osminky hriňovskú maslovú chuť) vymiešame s 1 hlávkou cesnaku (pretlačeného) a trošku soli.
- 3
Plnku dáme na rozvaľkané cesto a urobíme závin. Pokrájame ho na trojuholníky a dáme piecť na vymastený vodou obliaty plech. Vrch potrieme našľahaným vajíčkom. Potom možme posypať sézamom alebo kamínom, ľanovým semiačkom a poprípade posolíme (hrubozrnnou soľou). poukladáme ich na plecha necháme ich ešte 10 minút podkysnúť a dáme upiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/cesnakace/4880-recept.html...
Trochu plnku máme rozdielnu.Mám ich na tejto stránke.A skús aj moje.Ja určite vyskúšam tvoje. varecha.pravda.sk/recepty/cesnakove-trojhranky-fotorecept...