Foto: klaura
Sú výborné k čaju, keď vonku hviždí meluzína, ale aj ku kyslej polievke namiesto chlebíka. Kysnuté cesto si môžete urobiť podľa vlastného osvedčeného receptu, ale Zobraziť celý popisSú výborné k čaju, keď vonku hviždí meluzína, ale aj ku kyslej polievke namiesto chlebíka. Kysnuté cesto si môžete urobiť podľa vlastného osvedčeného receptu, ale na slano.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Urobíme kvások. Z múky, vajec, oleja, zvyšného mlieka, prášku do pečiva a soli zamiesime spolu s kváskom vláčne cesto a necháme ho vykysnúť. Tuk vymiešame v miske spolu so soľou a pretlačeným cesnakom.
- 2
Na doske vykysnuté cesto ešte premiesime a rozdelíme na 4 časti, ktoré vyvaľkáme na hr. asi 0,5 cm. Potrieme cesnakovou plnkou, zvinieme ako roládu a nakrájame šikmo cik-cak. Dáme na plech (papier na pečenie), potrieme rozšľahaným žĺtkom a ešte necháme na teplom mieste nakysnúť asi 20 min. Pečieme dorúžova. Môžeme posypať razcou, sezamom, makom ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu