Foto: naty
Opäť jednoduchý recept a chutný výsledok :)
20-30 minút
na 210 °C
na 210 °C
Suroviny
CESTO: | |
600 g |
|
500 ml |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
100 ml |
|
1 ks (čerstvé) |
|
PLNKA cesnaková: | |
250 g (alebo Hera) |
|
2 ks |
|
|
|
PLNKA pizzová: | |
|
|
|
|
|
|
(postrúhaný) |
|
|
Postup
-
1
Zmiešame múku, soľ, olej, cukor a vo vlažnom mlieku rozpustíme kvasnice.
- 2
Vypracujeme cesto, dáme vykysnúť.
- 3
Cesto rozdelíme na 4 časti.
- 4
Každú časť vyvaľkáme na 5 mm plát, potrieme plnkou podľa chuti.
- 5
Zvinieme do rolády, pokrájame na trojuholníky, poukladáme na plech a potrieme vyšľahanými bielkami, osolíme.
- 6
Hotovo :)
- 2
A tip: ked robíte cesnakovú plnku, je to dobré si maslo alebo Heru úplne roztopiť, zmiešať s ostatným a tak natierať, také tekuté, plnka nevytečie :)