Cesnaková nátierka

athelasil - fotkaathelasil, 4. marca 2013
Cesnaková nátierka
Foto: athelasil

Taká rýchla chutná cesnaková pomazánka :)

20 minút
príprava

Suroviny

1 - 2 tégliky
1/2 - 1 bal.
1/2 bal. črievka
3 strúčiky
1 - 2 ČL




Postup

  1. 1

    Do nejakej nádobky (najlepšie nejakej vysokej, pretože keď sa to bude miešať ponorným mixerom môže to vyfrknúť :D) si dáme jogurt, tvaroh, syrokrém, nastrúhaný tvrdý syr, a stručiky cesnaku, a rozmixujeme to.

  2. 2

    Pridáme 1-2 lyžičky horčice (ja si dávam plnotučnú, pretože kremská mi nechutí, ale každý ktorú má rád :) ), štipku soli, červenej mletej papriky, kari korenia, kurkumy, bazalky a provensálskeho korenia. Ochutnáme a prípadne niečo z uvedeného podľa chuti ešte pridáme, a na záver ešte raz premixujeme.

  3. 3

    Natrieme na pečivo a podávame s tým, na čo máme práve chuť, u mňa to boli olivy a hermelín a dve kolieska šunky :D, môžme frcnúť kúsok kečupu :) Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

nadasky
Natierka super . Robim aj ja ale jednoduchšie.!!! Pekný den.
athelasil
@nadasky na intráku aj ja, ale bola som doma, tak som využila možnosť použiť ponorný mixér a urobiť nátierku takýmto spôsobom :)
gordonko
ako experiment to beriem ,ale na dobrú cesnakovú nátirku Ti postačí cesnak, soľ, maslo , tvaroh a drcená rasca ....nie vždy vela surovín znamená lepšie
lacquer
Presne tak. Aj maslo, aj tvaroh a ešte aj syrokrém a strúhaný syr...načo taká kombinácia.
karolka
Tentoraz musím súhlasiť s Gordonkom, menej je niekedy viac.
mirkamt
Ukladám pre inšpiráciu - cesnakovú som ešte nerobila s tvarohom.
evanaaa
Cesnaková nátierka je dobrá , len trochu veľa ingrediencií a ešte aj to provensálske korenie, nemám ho síce rada, ale nespomínam to len kvôli tomu, ináč. @gordonko má pravdu, že je tam toho dosť ma napadlo hneď po prečítaní surovín.
athelasil
@gordonko ja maslo rada nemám.. áno, to je pravda, že nie vždy veľa surovín znamená lepšie, ale to ja ani netvrdím :) napríklad včera som si robila inú cesnakovú pomazánku, o dosť vecí tam bolo menej, nielen preto, že ich na intráku nemám, ale tak podľa toho ako sa mi chce vyhrať s tou pomazánkou.. a nikto na ňu nenadával, všetkým chutila, a to je pre mňa hlavné :) ale ďakujem za názor :)
@lacquer píšeš, že "aj maslo,aj tvaroh..." , ale ja som maslo nedávala :) a toho syrokrému len kúsoček. a strúhaný syr dávam preto, lebo mi tam chutí...
@radox1 ale zas si nemysli, že toho kari tam ide polievková lyžica :D to len tak na hrot noža :D
@mirkamt :) ďakujem
@evanaaa toho provensálskeho tiež len taký malý kúsoček, a to väčšinou ani nedávam, len akurát do tejto na fotke som ho dala (ale fakt kúúúsičok) lebo som to robila na raňajky sebe a sestre a ona má rada koreninky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia