Cesnaková nadýchaná nátierka

juliauspesna - bez fotkyjuliauspesna, 19. marca 2014

Originálny receptík si už nepamätám ani neviem odkiaľ ho mám. Tento mnou upravený používam a robím dlho. Je nadýchaná a skvelá ako pochúťka Zobraziť celý popisOriginálny receptík si už nepamätám ani neviem odkiaľ ho mám. Tento mnou upravený používam a robím dlho. Je nadýchaná a skvelá ako pochúťka na každý slávnostný stôl či raňajky.

10
porcií
10 minút
príprava

Postup

  1. 1

    V prvom rade si dobre vychladenú šľahačku vymiešam vo vyššej nádobe. Ja dávam len trosku(cca 80ml), ono sa pekne našľahá. Do vymiešanej šľahačky pridám tvaroh (cca 200g), smotanu (cca 3PL), syr a koreniny.

  2. 2

    Nakoniec niekoľko strúčikov (môžte pridávať a ochutnávať postupne, kedže cesnak je dosť aromatický). Všetky suroviny jemne premiešame, aby sme dostali kompaktnú ale nadýchanú hmotu. Podávame s bagetkami alebo s chlebíkom.

  3. 3

    Typ: na krúžky rohlíkov natrieme pomazánku a na ozdobu použijeme cherry paradajky, mandarinku alebo kusky kiwi (svieže a netradičné!). Odporúčam.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Toto je taká vylepšená cesnaková nátierka,fakt luxusná s tou šľahačkou.Zvykla som dať strúhaný syr,maslo a cesnak.
giussa
bez toho tavenaka by hadam tiez mohla u nas zafungovat, vyzera dobre