Červená čiapočka
Komerčný recept
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 150 g mäkké alebo margarín | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 180 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL zarovnané | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL nastrúhaná | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Na náplň: | |
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL (typu Nutella) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL vrchovatá | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g nasekané | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g umyté a nakrájané na plátky | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie: | |
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 150 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Na ozdobenie: | |
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 6-7 ks | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručných šľahačom vyšľaháme do peny. Pridáme muku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto nalejem do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm) a dáme do predhriatej rúry piecť.
- 2
 Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C , Plynová rúra: stupeň 3
- 3
 Po upečení necháme korpus vychladnúť a 2x pozdĺžne rozrežeme.
- 4
 Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s nugatovým krémom, cukrom a smeta-fixom. Nakoniec opatrne ručne primiešame oriešky. Polovicu pripravenej náplne natrieme na spodnú časť korpusu, na to poukladáme polovicu plátkov jahôd. Priložíme strednú časť korpusu, mierne pritlačíme a postup zopakujeme. Priložíme vrchnú časť korpusu a mierne pritlačíme.
- 5
 Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tortu šľahačkou potrieme po obvode a navrchu. Jednu polievkovú lyžicu šľahačky dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme malý rožtek a vytvarujeme nosík Červenej čiapočky.
- 6
 Polevu roztopíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy. Jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapku a mašličky. Tortu necháme 2 hodiny v chladničke stuhnúť, potom servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu