Červená čiapočka
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
150 g mäkké alebo margarín |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
180 g |
|
2 ČL zarovnané |
|
3 PL nastrúhaná |
|
100 ml |
|
Na náplň: | |
200 ml |
|
1 PL (typu Nutella) |
|
1 PL vrchovatá |
|
1 bal. |
|
50 g nasekané |
|
250 g umyté a nakrájané na plátky |
|
Na potretie: | |
1 bal. |
|
150 ml |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal. |
|
6-7 ks |
|
Postup
-
1
Maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručných šľahačom vyšľaháme do peny. Pridáme muku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto nalejem do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm) a dáme do predhriatej rúry piecť.
- 2
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C , Plynová rúra: stupeň 3
- 3
Po upečení necháme korpus vychladnúť a 2x pozdĺžne rozrežeme.
- 4
Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s nugatovým krémom, cukrom a smeta-fixom. Nakoniec opatrne ručne primiešame oriešky. Polovicu pripravenej náplne natrieme na spodnú časť korpusu, na to poukladáme polovicu plátkov jahôd. Priložíme strednú časť korpusu, mierne pritlačíme a postup zopakujeme. Priložíme vrchnú časť korpusu a mierne pritlačíme.
- 5
Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tortu šľahačkou potrieme po obvode a navrchu. Jednu polievkovú lyžicu šľahačky dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme malý rožtek a vytvarujeme nosík Červenej čiapočky.
- 6
Polevu roztopíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy. Jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapku a mašličky. Tortu necháme 2 hodiny v chladničke stuhnúť, potom servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu