Černicová bomba s čokoládovou polevou
Autor receptu: andys
Moja improvizácia na černice z našej chalupy :)
12 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Veľkú misu vyložíme opatrne detskými piškótami po stenách až po horný okraj. Černice popučíme vidličkou a zmiešame s práškovým cukrom.
- Želatínu pripravíme s kryštáľovým cukrom podľa návodu na obale. Šľahačku vyšľaháme a primiešame rozdrobený tvaroh.
- Do šľahačkovo-tvarohovej masy primiešame černice. 2 lyžice masy vmiešame do želatíny a tú vmiešame do černicovo-smotanového krému.
- Krém opatrne vlejeme do misy tak, aby sme neporušili piškótovú misu. Dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.
- Hotový zákusok vyklopíme na podnos a potrieme polevou, pripravenou z čokolády a masla. Ešte necháme chvíľku v chlade. Ak poleva príliš stuhne, krájame horúcim nožom, aby sa nepolámala.