Čerešňová torta pre deti
Foto: droetker
Komerčný recept
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
150 g |
|
1 ČL zarovnaná |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
80 g zmäkknuté |
|
1 ks |
|
Na náplň: | |
660 g hmotnosť po dokvapkaní, bez kôstok |
|
500 ml (prípadne doplnené vodou) |
|
1 bal. (40 g) |
|
2 PL zarovnané |
|
Na posýpku: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
Na ozdobenie: | |
500 ml |
|
2 PL zarovnané |
|
2 bal. |
|
niekoľko |
|
2 PL zarovnané |
|
Ešte potrebujeme: | |
(priemer 26 cm) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor, maslo, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
- 2
Na prípravu náplne zlejeme šťavu z čerešňového kompótu (niekoľko čerešní si necháme na neskôr). Z 500 ml šťavy odmeriame asi 1/3, v ktorej rozmiešame zlatý klas. Zvyšnú šťavu spoločne s cukrom dáme variť, vlejeme rozmiešaný Zlatý klas a varíme 2 minúty. Čerešne vmiešame do horúceho pudingu a náplň rovnomerne rozotrieme na korpus.
- 3
Na prípravu posýpky zmiešame v mise maslo, múku a cukor. Prísady spracujeme ručne na posýpku, ktorú rovnomerne nanesieme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 4
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Čas pečenia: asi 35 minút
- 5
Na ozdobenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom smotanu na šľahanie, práškový cukor a smeta-fix dotuha. Potrieme povrch a okraj vychladnutej torty. Tortu ozdobíme zvyšnými čerešňami a zľahka poprášime kakaom. Uložíme do chladničky na 2 hodiny vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu