­Čerešňová torta pre deti

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 30. apríla 2015
­Čerešňová torta pre deti
Foto: droetker

Komerčný recept

35 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
150 g
1 ČL zarovnaná
80 g
1 bal.
80 g zmäkknuté
1 ks
Na náplň:
660 g hmotnosť po dokvapkaní, bez kôstok
500 ml (prípadne doplnené vodou)
1 bal. (40 g)
2 PL zarovnané
Na posýpku:
100 g
100 g
100 g
Na ozdobenie:
500 ml
2 PL zarovnané
2 bal.
 niekoľko
2 PL zarovnané
Ešte potrebujeme:
 (priemer 26 cm)

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor, maslo, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.

  2. 2

    Na prípravu náplne zlejeme šťavu z čerešňového kompótu (niekoľko čerešní si necháme na neskôr). Z 500 ml šťavy odmeriame asi 1/3, v ktorej rozmiešame zlatý klas. Zvyšnú šťavu spoločne s cukrom dáme variť, vlejeme rozmiešaný Zlatý klas a varíme 2 minúty. Čerešne vmiešame do horúceho pudingu a náplň rovnomerne rozotrieme na korpus.

  3. 3

    Na prípravu posýpky zmiešame v mise maslo, múku a cukor. Prísady spracujeme ručne na posýpku, ktorú rovnomerne nanesieme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  4. 4

    Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Čas pečenia: asi 35 minút

  5. 5

    Na ozdobenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom smotanu na šľahanie, práškový cukor a smeta-fix dotuha. Potrieme povrch a okraj vychladnutej torty. Tortu ozdobíme zvyšnými čerešňami a zľahka poprášime kakaom. Uložíme do chladničky na 2 hodiny vychladnúť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Páčii sa aj mne.....ale Dr.Oetker, prečo vanilínový a nie vanilkový cukor, veď aj ten máte, a iste je lepší?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha