­Čerešňová torta pre deti

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

35 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor, maslo, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
  2. Na prípravu náplne zlejeme šťavu z čerešňového kompótu (niekoľko čerešní si necháme na neskôr). Z 500 ml šťavy odmeriame asi 1/3, v ktorej rozmiešame zlatý klas. Zvyšnú šťavu spoločne s cukrom dáme variť, vlejeme rozmiešaný Zlatý klas a varíme 2 minúty. Čerešne vmiešame do horúceho pudingu a náplň rovnomerne rozotrieme na korpus.
  3. Na prípravu posýpky zmiešame v mise maslo, múku a cukor. Prísady spracujeme ručne na posýpku, ktorú rovnomerne nanesieme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  4. Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Čas pečenia: asi 35 minút
  5. Na ozdobenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom smotanu na šľahanie, práškový cukor a smeta-fix dotuha. Potrieme povrch a okraj vychladnutej torty. Tortu ozdobíme zvyšnými čerešňami a zľahka poprášime kakaom. Uložíme do chladničky na 2 hodiny vychladnúť.