Čerešňová bublanina
Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 8. decembra 2016
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 8. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Vajíčka vyberieme z chladničky, necháme chvíľu pri izbovej teplote, rozbijeme do misy, pridáme vanilkový cukor a krupicový cukor a vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pomaly a zľahka vmiešame do peny. Potom pridáme aj vodu a olej, ktoré tiež zľahka zamiešame do cesta.
- 2
Plech vytrieme kokosovým olejom a poprášime múkou, vylejeme cesto, naukladáme čerešne a dáme piecť pri teplote 175 °C asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu