Čerešňová bublanina

Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 8. decembra 2016
Čerešňová bublanina
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
200 g
5 ks
100 ml
100 ml
1/2 bal
1 ks
500 g (bez kôstok)
50 g
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Vajíčka vyberieme z chladničky, necháme chvíľu pri izbovej teplote, rozbijeme do misy, pridáme vanilkový cukor a krupicový cukor a vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pomaly a zľahka vmiešame do peny. Potom pridáme aj vodu a olej, ktoré tiež zľahka zamiešame do cesta.

  2. 2

    Plech vytrieme kokosovým olejom a poprášime múkou, vylejeme cesto, naukladáme čerešne a dáme piecť pri teplote 175 °C asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Maruška, hybaj ty pre čerešne! :)) No, je bezlepková tá bublanina ale prijala by som aj diabetickú.....pre mňa. :)
1x haju




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia