Čerešňová bublanina s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: garanco

Z času na čas treba urobiť poriadok aj v klasických písankách na recepty a určite prídete aj na niečo zaujímavé, zabudnuté. A tak som dnes upiekla túto bublaninu, ktorú som tam zabudnutú a plačúcu nad nečinnosťou našla, a keďže je čas čerešní...

60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv vymastíme /alebo vyložíme papierom na pečenie/ plech, odkôstkujeme čerešne a zmiešame tvaroh s van. cukrom.
  2. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom a olejom, potom pomaly zašľaháme mlieko (je dobre prikryť nádobu, lebo mlieko frká)
  3. a na najnižšom stupni všľaháme múku s pdp (musí byť celý balíček pdp) a cesto vylejeme na plech. Zarovnáme a rovnomerne rozmrvíme na celú plochu tvaroh.
  4. Ovocie rovnomerne rozložíme na cesto, pečieme asi 40 minút pri 180 st.
  5. Potom už len čakáme na konečný výsledok...