Celozrnný grahamový chlebík

xenik - fotkaxenik, 1. augusta 2013
Celozrnný grahamový chlebík
Foto: xenik
12 hodín minút
príprava
45 minút
na 230 °C

Suroviny

2 šálky
1,5 lyžička
1 lyžička
1 lyžica
1 lyžica
1 lyžica
1 lyžica
6 g
1,5 šalky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    suché suroviny dame do misky, pridame v teplej vode roztopene droždie, zlahka premiesame a nechame 12h zakryte v miske. Fotky pridam ked ho budem piect nabuduce - teraz som nefotila

  2. 2

    po 12h vyberieme cesto /vyzera divne ale bude dobre :-)/ na dobre pomučenu dosku a prehodim ho par krat, spravime bochnik.

  3. 3

    Ruru si predhrejeme na 230C aj s nadobou v ktorej budeme chlieb piect !!! /dno aj vrch nadoby/. bochnik cesta dame na pomuceny papier na pecenie a ked je rura nahriata, aj nadoba, dame bochnik do nadoby, zakryjeme a pecieme zakryte 30min. Potom odokryjeme a pecieme dalsich cca 10min kym chlebik nechyti peknu korku a farbu

    Celozrnný grahamový chlebík - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Chlieb a pečivo, Pečené, Pre štíhlu líniu

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Chlebík sa Ti vydaril, vyzerá pekne nadýchaný, na to, že je grahamový.
Ahoj chlebík vyzerá naozaj úžasne. V akej nádobe ho pečieš? Neviem čo by som doma na to použila, keď to musí mať zakrytý vrch. A koľko vydrží chlebík mäkký?
Je to recept na další variantu chleba bez mísení. Vypadá úžasně! :) Nádoba musí mít poklici; buď smalt, varné sklo, nebo litina.