Celozrnný grahamový chlebík

Autor receptu: xenik

12 hodín minút
príprava
45 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. suché suroviny dame do misky, pridame v teplej vode roztopene droždie, zlahka premiesame a nechame 12h zakryte v miske. Fotky pridam ked ho budem piect nabuduce - teraz som nefotila
  2. po 12h vyberieme cesto /vyzera divne ale bude dobre :-)/ na dobre pomučenu dosku a prehodim ho par krat, spravime bochnik.
  3. Ruru si predhrejeme na 230C aj s nadobou v ktorej budeme chlieb piect !!! /dno aj vrch nadoby/. bochnik cesta dame na pomuceny papier na pecenie a ked je rura nahriata, aj nadoba, dame bochnik do nadoby, zakryjeme a pecieme zakryte 30min. Potom odokryjeme a pecieme dalsich cca 10min kym chlebik nechyti peknu korku a farbu