Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie fotorecept
Foto: sev111
podelí sa s Vami na naše pagáčiky ktoré máme radi, a po ktorých sa raz dva zapráši...
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
2 čl |
|
1,5 čl |
|
1/2 kocky |
|
130 ml |
|
130 ml |
|
2 (alebo fučka 2,5 PL) |
|
od oka |
|
Na potretie cesta: | |
|
|
(alebo varené zemiaky) |
|
Na potretie pagáčov pred pečením: | |
trochu |
|
|
Postup
-
1
múku, soľ, cukor, zemiaky/ môžete použiť aj fučku alebo ak sa Vám nechce variť zemiaky či nemáte doma fučku uvarenú stačí rozmixovať surový zemiak z vodou a pridať do cesta robím to tak aj pri pečení chleba postup mám v recepte na chleba/, škvarky, mlieko a vodu + droždie urobiť cesto nechať vykysnúť urobiť pevnejšie cesto
-
2
už vykysnuté cesto ktoré ideme natrieť
-
3
cesto rozvaľkať a natrieť roztopenými škvarkami a nastrúhať varený zemiak či potrieť fučkou preložiť
-
4
takto preložiť a nehať pod kysnúť 15min, takto to zopakujeme 3x
-
5
vykrojiť / na vykrojenie používam malí kalíšok máme radi jedno hubky :-)/a poukladať na plech vystlaný papierom, nožíkom porobiť mriežky po vrchu pagáčikov a potrieť mliekom zo soľou nechať nakysnúť 15-20min, vyhriať rúru na 200C a piecť cca 20 min závisí od veľkosti pagáčikov a aj rúry
-
6
túto múku som použila, ale skvelé sú aj zo špaldovej či inej zdravej múky
-
7
krásne vidno prekladanie, lístok po lístku pagáče sú krásne chrumkavé
-
8
no a pre návštevu ponúkneme plnené aj nie, plníme aspoň u náš cesnakovou domácou nátierkou/ syr tavený, cesnak strúčik pretlačený pažítka čerstvá či sušená/ na ktorú položíme syr paradajku papriku či šunku -kto má čo rád
@eviana ďakujem tiež treba prísť pokiaľ sú :-) keď nebudú tak sa napečú :-)
@kimlo ďakujem :-)
@terinka55 ďakujem Vám :-)
@tatranka :-) nech sa vydaria