Celozrnné škvarkové pagáče plnené i nie (fotorecept)

Autor receptu: sev111

podelí sa s Vami na naše pagáčiky ktoré máme radi, a po ktorých sa raz dva zapráši...

20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. múku, soľ, cukor, zemiaky/ môžete použiť aj fučku alebo ak sa Vám nechce variť zemiaky či nemáte doma fučku uvarenú stačí rozmixovať surový zemiak z vodou a pridať do cesta robím to tak aj pri pečení chleba postup mám v recepte na chleba/, škvarky, mlieko a vodu + droždie urobiť cesto nechať vykysnúť urobiť pevnejšie cesto
  2. už vykysnuté cesto ktoré ideme natrieť
  3. cesto rozvaľkať a natrieť roztopenými škvarkami a nastrúhať varený zemiak či potrieť fučkou preložiť
  4. takto preložiť a nehať pod kysnúť 15min, takto to zopakujeme 3x
  5. vykrojiť / na vykrojenie používam malí kalíšok máme radi jedno hubky :-)/a poukladať na plech vystlaný papierom, nožíkom porobiť mriežky po vrchu pagáčikov a potrieť mliekom zo soľou nechať nakysnúť 15-20min, vyhriať rúru na 200C a piecť cca 20 min závisí od veľkosti pagáčikov a aj rúry
  6. túto múku som použila, ale skvelé sú aj zo špaldovej či inej zdravej múky
  7. krásne vidno prekladanie, lístok po lístku pagáče sú krásne chrumkavé
  8. no a pre návštevu ponúkneme plnené aj nie, plníme aspoň u náš cesnakovou domácou nátierkou/ syr tavený, cesnak strúčik pretlačený pažítka čerstvá či sušená/ na ktorú položíme syr paradajku papriku či šunku -kto má čo rád