Cestoviny

Casarecce so špargľou, s gorgonzolou a guanciale

Autor receptu: bugout

Jeden podobný recept zo série s guanciale tu už mám, snáď to nevadí a ako inšpirácia je to dobré.

2
porcie

Suroviny

Postup

  1. Snáď len poviem, že aj keď to u mňa nie je zvykom, dal som tu množstvá, ktoré odporúčam dodržať. Teda ten vzájomný pomer. Pri týchto množstvách je všetko v ideálnom pomere a pekne sa to dopĺňa. Ešte doplním, že špargľa samozrejme vážila 250 g pred odlomením koncov...
  2. Dáme na panvicu nakrájané guanciale na stredne slabý výkon, aby pomaly púšťalo tuk. Popri tom dáme variť vodu na cestoviny. Medzitým nachystáme špargľu. Drevnatý koniec odlomíme, špičku odrežeme a zvyšok špargle nakrájame na kolieska a prihodíme na panvicu. Špargľa potrebuje len pár minút, takže si to načasujte, kedy dať variť cestoviny.
  3. Na panvicu pridáme na poslednú jednu, dve minútky aj špičky zo špargle, ktoré pozdĺžne prekrojíme na polovicu a zvýšime výkon, nech sa špargľa aj guanciale trochu viac opečie. Pridáme uvarené cestoviny s trochou vody, premiešame a časť vody necháme odpariť. Buď vypneme zdroj alebo stiahneme výkon úplne na minimum a pridáme rozrobenú gorgonzolu a miešame, kým sa nerozpustí. Podľa potreby ešte podlejeme vodou z cestovín.