Cestoviny
Casarecce alla gricia (fotorecept)
Autor receptu: bugout
Absolútna rýchlovka z Lazia a ďalší zo série receptov s guanciale.*
Cestovina, guanciale, pecorino a čierne korenie. Je to niečo medzi
cacio e pepe a carbonara, alebo ešte lepšie v podstate sú to také
carbonara bez vajec...
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvicu dáme nakrájané guanciale na slabý výkon a čakáme kým pustí tuk. Potom pridáme výkon, aby bolo pekne opečené.
- Pridáme uvarené cestoviny aj s cca žufankou vody, v ktorej sa varili. Necháme časť vody odpariť cca minútku. Na foto dole vidieť koľko som mal vody ja. Vypneme ohrev a začneme postupne pridávať nastrúhané pecorino a miešať prehadzovaním na panvici. Ak je omáčka moc hustá treba podliať trochou vody z cestovín. Na tanieri posypeme čerstvo dreveným čiernym korením.
- Syr sa dá pridať aj tak, že sa najskôr zmieša s pár lyžicami vody z cestovín na hustú pastu a potom sa rozmieša v panvici s cestovinami.