Cestoviny

Casarecce alla gricia (fotorecept)

Autor receptu: bugout

Absolútna rýchlovka z Lazia a ďalší zo série receptov s guanciale.* Cestovina, guanciale, pecorino a čierne korenie. Je to niečo medzi cacio e pepe a carbonara, alebo ešte lepšie v podstate sú to také carbonara bez vajec...

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvicu dáme nakrájané guanciale na slabý výkon a čakáme kým pustí tuk. Potom pridáme výkon, aby bolo pekne opečené.
  2. Pridáme uvarené cestoviny aj s cca žufankou vody, v ktorej sa varili. Necháme časť vody odpariť cca minútku. Na foto dole vidieť koľko som mal vody ja. Vypneme ohrev a začneme postupne pridávať nastrúhané pecorino a miešať prehadzovaním na panvici. Ak je omáčka moc hustá treba podliať trochou vody z cestovín. Na tanieri posypeme čerstvo dreveným čiernym korením.
  3. Syr sa dá pridať aj tak, že sa najskôr zmieša s pár lyžicami vody z cestovín na hustú pastu a potom sa rozmieša v panvici s cestovinami.