Foto: jerica
Tento recept je dobre mať pripravený , je sezóna na závaranie , ponúkam recept na výbornú čalamádu. Boli sme na partičke u kamarátky záhoráčky Ľubky Zobraziť celý popisTento recept je dobre mať pripravený , je sezóna na závaranie , ponúkam recept na výbornú čalamádu. Boli sme na partičke u kamarátky záhoráčky Ľubky , k dobrému jedlu mala výbornú čalamádu,tá nám tak chutila , musela nám dať recept . Spravila som , každému čo ju ochutnal , pýtal recept , tak si myslím , že by bolo dobré ponúknuť recept na výbornú čalamádu aj našim VARECHÁČKAM (OM).Samozrejme , že som ju nerobila teraz , najlepší je september,keď je kapusta zimná a na čalamádu bezhlúbová.
Postup
-
1
Kapustu,cibulu,papriku červenú a zelenú ,postrúhame na slížiky s WS krájačom , uhorky na plátky , hrsťou soli posolíme , posypeme cukrom , nasypeme deko , jednu kávovú lyžičku pyrisičitanu draselného , ocot . To všetko dobre premiešame , necháme odstáť , odstáte zľahka nakladáme do fliaš , vlastnou štavou zalejeme. Výhodnejšie je nakladať do menších fliaš , mám istotu , že sa spotrebuje hneď , keď nás je viac a viem , že sa hneď zje , nie je problém mať naložené vo väčších pohároch.
-
2
Pripravené , premiešané pred odložením cc. na pol dňa ,
-
3
v pohároch
vyrobky.chemweb.cz/i-244-Pyrosiricitan-draselny...
ke konzervaci potravin,
CHEMICKÝ VZOREC: K2S2O5
PND: 01-334-93
CAS:
ES:
POUŽITÍ VÝROBKU: ke konzervaci potravin,
V sobotu to vyskúšam a dám vedieť ako sa to podarilo. Ak to vyjde podľa predstáv, tak počítam, že sa rozhýbem a začnem zavárať. Bude to moja premiéra, tak som sám na seba zvedavý...
este gratulujem k uverejneniu clanku (kacica) v prilohe magazinu- zasluzene!
@mariana33 ďakujem za povšimnutie môjho receptu ,
@domacapani , ďakujem , že chutilo ,
@jamalinka ,ˇakujem za rispenie skúseností s receptom ,
@alena45 Alenka sprav len polovičnú dávku , vyskúšaj ako sa ti to bude správať, zatiaľ kto dostal tento recept na čalamádu , ešte ju nereklamoval,ja ju mám v pivnici , tá tiež nie je studená. Budem ju robiť v sobotu z polovičnej dávky.
Kapustu som kupovala v Hypernove,vyberala som si viac plochého tvaru,keď má kapusta tvar hrušky, a má od hlúbu hrubé žily,veru tú si nekúpim,taká kapusta má hrubé listy a tie sú ako z plechu.
Bude dobre ak sa ešte dá,čalamádu v pohároch viac natlačiť a potom podolievať,neporadím čím sa to stalo,len toľko,že fakt kapusta bola suchá.Ináč nič sa nestane keď si spravíš trochu nálevu,necháš vychladnúť a podolievaš.Dúfam,že budeš spokojná :-)
prepacte, ze som to sem vlozila, ale neviem ako inak si to mam ulozit do KK aj s prispevkami
@helaxa , @micca ďakujem .
že je vynikajúca, ešte som takú skvelú, chrumkavú čalamádu vynikajúcej chuti nejedla, ani nerobila:-)
Pekný večer, nepíšete či ste robila podľa toho receptu.
Keď ste sterilizovala a chuť ma výbornú, treba ju spotrebovať, potom si spraviť ako je v recepte.