Čajové pečivo s mandľami
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
80 porcií |
25 minút príprava |
10 minút na 180/160 °C |
Postup- Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme žĺtky a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka.
- Cesto rozdelíme na 4 diely. Z každého dielu vytvarujeme valček dlhý asi 40 cm, ktorý nožom nakrájame na 20 kúskov. Z kúskov vytvarujeme guľôčky, ktoré z jednej polovice ponoríme do bielkov a obalíme v mandliach. Guľôčky prenesieme stranou bez mandlí na plech vyložený papierom na pečenie. Obrátenou stranou varešky do každej guľôčky vytvoríme priehlbinku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech).
- Po upečení naplníme priehlbinky pomocou lyžičky džemom a necháme vychladnúť.
- TIPY:
Ako náplň do pečiva môžeme použiť aj iný druh džemu, napríklad malinový, višňový alebo pomarančový.
V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 2 týždne.
|