Čajové pečivo s mandľami

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

80
porcií
25 minút
príprava
10 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
  2. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme žĺtky a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka.
  3. Cesto rozdelíme na 4 diely. Z každého dielu vytvarujeme valček dlhý asi 40 cm, ktorý nožom nakrájame na 20 kúskov. Z kúskov vytvarujeme guľôčky, ktoré z jednej polovice ponoríme do bielkov a obalíme v mandliach. Guľôčky prenesieme stranou bez mandlí na plech vyložený papierom na pečenie. Obrátenou stranou varešky do každej guľôčky vytvoríme priehlbinku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  4. Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 10 minút (1 plech).
  5. Po upečení naplníme priehlbinky pomocou lyžičky džemom a necháme vychladnúť.
  6. TIPY: Ako náplň do pečiva môžeme použiť aj iný druh džemu, napríklad malinový, višňový alebo pomarančový. V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 2 týždne.