Cacimpero - talianske predjedlo
Autor receptu: pusta
Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom a dobre vychladeným kvalitným suchým bielym vínom.
4 porcie |
150 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Syr pokrájame na malé kocky a namočíme na 2 hodiny do mlieka. Na masle zohrievame za stáleho miešania kocky syra aj s 2 Pl mlieka, v ktorom bol namočený, kým sa syr nerozpustí a odstavíme z ohňa. Primiešame žltky, za stáleho miešania vrátime na mierny plameň a miešame, až sa zmes úplne spojí.
- Syrovo-vaječnú zmes naplníme do nahriatych porcelánových nádobiek a na vrch poukladáme huby, ktoré sme podusli predtým na masle.
- Podávame teplé s pečivom a dobre vychladeným bielym vínom.