Cacimpero - talianske predjedlo

Autor receptu: pusta

Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom a dobre vychladeným kvalitným suchým bielym vínom.

4
porcie
150 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Syr pokrájame na malé kocky a namočíme na 2 hodiny do mlieka. Na masle zohrievame za stáleho miešania kocky syra aj s 2 Pl mlieka, v ktorom bol namočený, kým sa syr nerozpustí a odstavíme z ohňa. Primiešame žltky, za stáleho miešania vrátime na mierny plameň a miešame, až sa zmes úplne spojí.
  2. Syrovo-vaječnú zmes naplníme do nahriatych porcelánových nádobiek a na vrch poukladáme huby, ktoré sme podusli predtým na masle.
  3. Podávame teplé s pečivom a dobre vychladeným bielym vínom.