Burizónový baranček na veľkonočný stôl

Autor receptu: kadanka

Volám sa Dana, veľmi rada pečiem a hlavne modelujem figúrky na torty. Keďže je veľká noc a chcela som niečo výnimočné, tak som si pripravila veľkonočného barančeka. Teraz je obľúbená marcipánová hmota, ktorú tak radi využívajú americkí cukrári a práve od nich som tento recept odkukala a upravila si ho podľa svojho. Takúto ozdobu dávam aj na torty v rôznych tvaroch. Môže byť sliepočka, zajačik Takáto ozdoba vydrží veľmi dlho ak ju nespapajú detičky.

120 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najlepšie v teflonovej hlbšej panvici roztopíme palmarín
  2. Pridáme pomaly cukríky Marshmallows, štipku soli, vanilkový cukor a miešame na miernom ohni do rozpustenia.
  3. Pripravíme si misku hlbokú , ktorú vytrieme dobre olejom a do nej vysypeme 2 balíky burizónov, môžu byť aj farebné - je to okolo 150 g. Ja som mala obyčajné biele.
  4. Keď je zmes rozpustená , pridáme ju k burizónom a pomaly premiešavame. Ja to robím rukou, ktorú si polejem stále trochou oleja aby sa to nelepilo, vymiesim si hmotu, s ktoruo môžem pracovať. Ak ju nepotrebujem celú, vložím zvyšok do mikroténového sáčku a v prípade potreby si ju nahrievam v mikrovlnke aby sa mi s ňou lepšie pracovalo.
  5. Z takto pripravenej hmoty si podľa vlastnej fantázie pripravíme tvar , dobre vyformujeme a vtláčame jemnú vrstvu marcipánovej hmoty do väčších dierok. Ja som Barančeka jemne akoby potiahla.
  6. Keď je akoby konštrukcia hotová obtiahneme hlavu v bežovej farbe, urobíme dierky na oči a vyrežeme ústa, telo v oblepíme stáčanými šúľkami ako slimáčikmi , použijeme na prilepenie vodu, alebo cukrové lepidlo. Nohy vyformujeme na spodok - 4 šúľky a prispôsobíme ako chceme aby baranček ležal.
  7. Takto si môžete pripraviť akýkoľvek doplnok na stôl, či na tortičku. Takto pripravený Baranček vám vydrží veľmi dlho. Ak by ste ho chceli spapať, potrebujete to nahriať v mikrovlnke, lebo hmota dobre vytvrdne. Nech sa darí!