Burek

an3da - fotkaan3da, 21. januára 2012
Burek
Foto: an3da

Skôr som robila po inom recepte, ale tam idú vajcia a je to trochu ťažšie na trávenie. Tento recept som dostala od manželovej sesternice. Tak Zobraziť celý popisSkôr som robila po inom recepte, ale tam idú vajcia a je to trochu ťažšie na trávenie. Tento recept som dostala od manželovej sesternice. Tak robia aj v pekárniach.

4-5
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

5oo g
500 g
1 lyžička
2 lyžica
1 dl
200 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Tahané cesto po jednom liste ukladáme na pomastený plech. Predtým si zahrejeme masť alebo olej s vodou a soľou. Tvaroh si podelíme na tri časti. Každý lístok potrieme pripravenou slanou polevou. Ked položíme tri-štyri lístky dáme jednu čiastku tvarohu. Potom znovu tri-štyri a každú potierame a tvaroh. Ešte raz tak isto a tvaroh a na vrch poskladáma zvyšné lístky. Každý lístok potierame, aj ten kde dávame tvaroh. Vrchný lístok ovlažíme iba vodou. Pečieme na 200 stupňov asi pol hodiny. Po upečení prikrijeme asi na pol hodiny obrúskom.

    Burek - obrázok 1
  2. 2

    Polevame každý lístok a tvaroh si podelíme na tri časti...

    Burek - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení vyzerá takto:

    Burek - obrázok 3

Diskusia k receptu

alexdidi
Burek je fajn,ale tuším tam má byť štrúdľové a nie lístkové cesto....
nazarboncuk
v tomto recepte asi ano, ak sa vrství, ale burek sa robí aj z lístkového cesta
an3da
Ano, stojí to 0,70 eur pol kilogramu. Jesto hrubšie a tenšie, podľa toho
čo sa chce robiť. Môžu sa robiť štrudle, burek, baklava...
Baklava je s orechami a polieva sa cukrovou polevou.
an3da
Ano, stojí to 0,70 eur pol kilogramu. Jesto hrubšie a tenšie, podľa toho
čo sa chce robiť. Môžu sa robiť štrudle, burek, baklava...
Baklava je s orechami a polieva sa cukrovou polevou.
sovka62
Burek milujem a pri Jadrane sa ho neviem dojesť, v tom teple mi stačí aj namiesto obeda. Len kde vziať to ťahané cesto, s hanbou priznávam, že ho neviem urobiť a z lístkového by to určite nebolo ono, bolo by to zbytočne mastné. Teda, to závinové sa u nás kúpiť dá, ale to určite nikto neťahal, je hrubé ako rechtorova koža, skúsila som z neho robiť štrúdle, alebo bolo to 2 v 1, naraz prvý aj posledný raz.
eva53
Burek som jedla v Chorvátsku, a prvýkrát sa mi stalo,že som zahodila jedlo.Jednoducho mi tam chýbala sladká chuť. To už radšej baklavu,tú môžem .-)
olusa
ja vždy keď idem ku svokre, kupujem si kore, a potom doma môžem robiť gibanicu, ktorú majú všetci radi. Vymyslela som si ju aj na sladko, ktorú obľubuje môj otec :))
an3da
Na Slovensko chodia naši študenti, kombi-preprava funguje non-stop.
Najdeme spôsob aby som vám poslala???
an3da
Tak mne je gibanica dobrá slaná, zatiaľ sladký tvaroh môžem iba
v čizkejk, aj to ked dám dosť šľahačky.
xenoclea
Tahane cesto maju aj u nas v niektorych supermarketoch pod originalnym nazvom "jufka".
an3da
Jááááj, ved to má byť 500 g a nie kg! Nevšimla som si, ani nikto doteraz.
Oprávam hned.
savarinkaa
kde sa da zohnat "jufka"? Ja si vyrabam domace, ale je to babracka, poradite niekto? Mame Kaufland, ale ten ma len tahane cesto, ktore je velmi hrube. Tesco, Lidl ani Billa som nevidela ze by mali v ponuke. Vdaka
an3da
Na burek nevadí ak je hrubšie cesto, ved aj u nás súkromníci čo robia, majú v jednom balení aj tenšie aj hrubšie.
ariel
hm tvaroh..tak to sme si to zas poslovenčili na úbohý spôsob. ak už tvaroh, tak aspoň zmiešať s bryndzou inak použiť fetu ,veď je k dostaniu všade,a smotanový alebo grécky jogurt do vrstvenia. takýto burek je dosť suchý a prakticky bez chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia