Burek
Autor receptu: an3da
Skôr som robila po inom recepte, ale tam idú vajcia a je to trochu ťažšie na trávenie.
Tento recept som dostala od manželovej sesternice. Tak robia aj v pekárniach.
4-5 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Tahané cesto po jednom liste ukladáme na pomastený plech. Predtým si zahrejeme
masť alebo olej s vodou a soľou. Tvaroh si podelíme na tri časti.
Každý lístok potrieme pripravenou slanou polevou. Ked položíme tri-štyri lístky dáme
jednu čiastku tvarohu. Potom znovu tri-štyri a každú potierame a tvaroh. Ešte raz tak
isto a tvaroh a na vrch poskladáma zvyšné lístky. Každý lístok potierame, aj ten kde
dávame tvaroh. Vrchný lístok ovlažíme iba vodou. Pečieme na 200 stupňov asi pol
hodiny. Po upečení prikrijeme asi na pol hodiny obrúskom.
- Polevame každý lístok a tvaroh si podelíme na tri časti...
- Po upečení vyzerá takto: