Bulgurové rizoto s tofu syrom
Autor receptu: avanka
Tento recept možno nie je priveľmi vábny na pohľad, ale oriešková chuť bulguru vás isto dostane.....je to fantastické jedlo, prípravou variabilné na mnoho spôsobov, podľa toho, čo práve máte doma
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji si speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme tofu pokrájané na malé kocky a opekáme do chrumkava.

- Medzitým si pripravíme bulgur. Do misky s vrchnákom (ja som použila misku rýchlokysku) dáme hrnček bulguru a 2 hrnčeky vriacej vody, zakryjeme a na 15 minút odložime, aby sa bulgur napučal.

- Do opečeného tofu pridáme baby karotku, pokrájaný ružičkový kel, brokolicu, chvíľočku podusíme, a nakoniec primiešame pokrájanú cuketu a listový špenát, ja som mala baby z Tesca.

- Podusíme tak cca 5 minút, vmiešame bulgur, osolíme, okoreníme, pridáme sojovu omacku, tofu bez nej akosi nie je tofu, a môžeme papať. Podávame zasypané strúhaným syrom.
