Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Velmi jednoduche,rychle a pritom vyborne jedlo ;-)

10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dopredu si pripravme suroviny..Jednu velku,alebo 2mensie cibule si nakrajame na kocky.Z jedneho kurata polku prs to je cca.250g si taktiez nakrajame na mensie kusky.No a s cukinou spravime to iste :-) Pouzijeme 1 malu mladu cukinu,alebo polku z väcsej.Nakoniec este 3dcl hrubozrnny bulgur..
  2. V panvici na troche oleja si zosklovatime cibulu.Kto chce,ten si moze k cibuli pridat aj nakrajanu chilli papriku :-) bude to mat pikantne..
  3. ..pridame mäso a chvilku nechame spolu poškvrčať,aby mäso trocha zmenilo farbu..
  4. ..pridame cukinu a nechame zasa chvilku spolu poškvrčať..
  5. ..teraz pridame bulgur,premiesame a znova nechame spolu chvilu poškvrčať..
  6. Napokon to cele zalejeme 7dcl vodou a podla chuti osolime.Minimalne 0,5kl soli tam treba,lebo bulgur popije sol.Ja zvyknem osolit,premiesat a potom stavu ochutnat a ked chuti presolene,tak je presne dost soli :-) vtedy bude Pilav presne dobry slany :-) Namiesto vody mozte pouzit na podliatie aj mäsovy vyvar,bude to tiez velmi chutne :-)
  7. Na vrch poukladame kusky masla a napokon zakryjeme pokrievkou.Takto nechame od bodu varu na strednom ohni varit-vriet 10minut (podla potreby az do 15minut) Pilav sa uz vobec nemiesa a pocas varenia neodkryva..
  8. Po 10ich minutach odkryjeme,namiesto miesania panvicu pomykame dopredu-dozadu,aby sa bulgur popohynal.Ak uz vsiaklo skoro vsetku vodu (cca.3/4) tak ho zakryjeme naspät,chvilku pockame nech sa znova vytvori pod pokrievkou para a odstavime panvicu bokom.Takto zakryte nechame este 15-20 minut dojst-postat,nech bulgur este celkom spuchne :-)
  9. Nestihla som to odfotit v celku,lebo deti uz netrpezlivo cakali kedy uz "dopuchne" :-)) Pilav sa nemiesa,aby zostal stale stavnaty a aj neskor ako cerstvy :-) Nabera sa z kraja s lyzicou rovno na tanier..
  10. Bulgur pilav je velmi jednoduche a rychle jedlo,ktore sa da podla chuti obmienat co sa tyka nielen zeleniny,ale aj korenin.Je to vhodne jedlo,ked pride niaka necakana navsteva,alebo ked sa nam v tychto horucich dnoch nechce postavat pri sporaku :-) Vhodny je k tomu salat,alebo cokolvek podla vlastnej chuti. Dobru chut..