Budzogániky z kuracích krídiel vyprážané v tekvicovom cestíčku fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi jednoduchý a chutný obed z kuracích krídiel. Práve je čas tekvíc a cukín takže som urobila cestíčko z tejto suroviny.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie krídelká som rozrezala na polovicu.Okolo kosti som z hornej časti som obrezala blany a uvoľnila mäso.Napokon som mäsko zvliekla opačne, čím sa vytvorili budzogániky.Druhú časť som neriešila, nechala som v celosti a nerobila z nich ďalšie budzogániky.
-
2
Pripravila som si cestíčko.Tekvicu som ošúpala, nastrúhala na jemných mriežkach, pridala som smotanu, vajce, múku, soľ a mleté korenie.Vymiešala som cestíčko.
-
3
Pred obalením v cestíčku, som ich okúpala v múke.Masť som nechala rozohriať a vyprážala som ich pod pokrievkou.
-
4
Hotové som ukladala na papierovú utierku.Pokiaľ sa vyprážali budzogániky, pripravila som si domáce hranolky.Z tekvice som urobila misku do ktorej som uložila hranolky.
-
5
Hotový obed som uložila na taniere.Veľmi chutné.Prajem vám dobrú chuť.
Posielam ti veľa,veľa hviezdičiek.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Velmi pekne. Takto by sa dali spravit aj dolne stehna kuracie. Ty si vlastne odstrihla posledný článok krídla, vidím podla obrazka. Budem sa inspirovat a na buduce v utorok urobím. Vtedy do nasho masiarstva prichádzajú kuracie dielly, prsia, polky a aj krídla, za dobrú cenu.
@mariamka , u Izky musíš hľadať v maďarskom googli, tam je viac receptov na "csirkebuzogány" ;-)