Budzogániky z kuracích krídiel vyprážané v tekvicovom cestíčku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. júla 2016

Veľmi jednoduchý a chutný obed z kuracích krídiel. Práve je čas tekvíc a cukín takže som urobila cestíčko z tejto suroviny.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
štipka
2 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Kuracie krídelká som rozrezala na polovicu.Okolo kosti som z hornej časti som obrezala blany a uvoľnila mäso.Napokon som mäsko zvliekla opačne, čím sa vytvorili budzogániky.Druhú časť som neriešila, nechala som v celosti a nerobila z nich ďalšie budzogániky.

    Budzogániky z kuracích krídiel vyprážané v tekvicovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si cestíčko.Tekvicu som ošúpala, nastrúhala na jemných mriežkach, pridala som smotanu, vajce, múku, soľ a mleté korenie.Vymiešala som cestíčko.

    Budzogániky z kuracích krídiel vyprážané v tekvicovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred obalením v cestíčku, som ich okúpala v múke.Masť som nechala rozohriať a vyprážala som ich pod pokrievkou.

    Budzogániky z kuracích krídiel vyprážané v tekvicovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové som ukladala na papierovú utierku.Pokiaľ sa vyprážali budzogániky, pripravila som si domáce hranolky.Z tekvice som urobila misku do ktorej som uložila hranolky.

    Budzogániky z kuracích krídiel vyprážané v tekvicovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotový obed som uložila na taniere.Veľmi chutné.Prajem vám dobrú chuť.

    Budzogániky z kuracích krídiel vyprážané v tekvicovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

siisa
Woooow, pekne naaranžované, nápadité a verím tomu , že aj chutné, ako všetky tvoje výtvory . 5*
mesiar50
Veľmi chutne a pekne pripravené krídelká.
Posielam ti veľa,veľa hviezdičiek.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
kecemis
To cesticko urcite vyskusam a jeden budzoganik posielam priatelovi Pachovi z Hybe.
haji
Hned bych si dala říct, klidně i bez hranolek. Dobrý nápad s těstíčkem. Obdivuji, že ti tak krásně vyšlo. Já s ním mám vždy potíž - buď moc řídké a nebo moc husté. Jsi šikulka, to víme!!
havino
milé Izka, naozaj, aj výborný nápad, aj na oko super a cestíčko aj ja urobím, nastavujem zemiaky tekvicou, cuketou, ale samotné cestíčko z nich som ešte nerobila, dík za inšpiráciu
danda3
Izka, chutne si dnes navarila, vlastne ty chutne varíš stále.
cesminaz
Tak toto je fakt dobre :-) Mensim detom by sa taketo zaujimave servirovanie pacilo :-)
marienka44
@Izabella929 (23.7.2016 23:28)

Velmi pekne. Takto by sa dali spravit aj dolne stehna kuracie. Ty si vlastne odstrihla posledný článok krídla, vidím podla obrazka. Budem sa inspirovat a na buduce v utorok urobím. Vtedy do nasho masiarstva prichádzajú kuracie dielly, prsia, polky a aj krídla, za dobrú cenu.
mariamka
budzogániky :) to by si si mala dat patentovat Izabelka, to ziadny googel nevyhodi, iba teba :), nebudem to skusat, dost co vykostujem stehna, cesticko chutne, skoro ako zemiakove, tekvica je pani :)
1x radost
kukulienka71
tekvicové cestíčko musí byť výborné, to iste vyskúšam, vďaka, Izka. Podarené bodzogániky:-)
@mariamka , u Izky musíš hľadať v maďarskom googli, tam je viac receptov na "csirkebuzogány" ;-)
atulienka
Vyzerajú výborne a iste aj chutia. Vyskúšam nahradiť múku mletým ľanovým semienkom a mám bezlepkovú dobrotu. Možná...
izabella929
@kukulienka 71, teraz som tento recept iba tak vymyslela, lebo som si kúpila v Maďarsku na trhu tekvicu i cukinu.Nevedela som čo už z nich urobiť, tak ma napadlo, nastrúhať a dať do cestíčka.Však v mojich cestíčkach je už kadečo namiešané od orechov až po jablká a hríby.Proste skúšam a sem tam idem aj do Maďarov na rozumy.Inak , tieto budzogániky už tu v mojom albume mám v inej verzii.Iba som inovovala recept podľa dostupných surovín.@mariamka , ja na mojich receptoch nemám záujem ani profitovať a ani patentovať.Nechcem a nikdy som z nich nežila a už ani nebudem.Robím radosť tým, ktorí o to majú záujem.@cesminaz , deťom sa tieto mini budzogániky páčili aj na párty.Treba vyskúšať možno aj iné cestíčko.Robila som už aj s orechami a hríbami, bolo veľmi chutné.@kecemis , môj úsmev i pozdrav pre teba letí, rozosmial si ma, že by Pacho používal práve tie moje budzogániky? milé.@mesiar50 , vďaka za čarovné hviezdičky, večer si ich na oblohe rozsvietim a možno dovidím i do Holandska.)))))Všetkým vám, ktorým sa recept páčil, ďakujem pekne za milé komentáre.-)
hubata
Už som tento milý receptík okomentovala na fb, ale tam sa nedávajú hviezdičky. Krásny, chutný aktuálne letný a ešte aj vtipný je tento recept Izka. Ukladm do KK, aby som naň nezabudla keď nebudem vedieť čo variť. Päť hviezdičiek za nápad ako využiť prebytok tekvice a päť hviezdičiek za úpravu na tanieri, krásny fotopostup a aj samotné vydarené foto. Vďaka.
izabella929
@hubata ,moja milá,čítala som tvoj komentík na FB. teším sa, že ťa recept zaujal.Inak i z tej druhej časti krídla sa dá urobiť malý budzogánik, keď sa odstráni tenšia kostička, no teraz som mala málo času, tak som iba skúšala to cestíčko.@Patroveckypitrs , bolo to mňamkové jedlo, jemné a chutné.Ďakujem pekne vám obom za milé komentáre.-)
atulienka
Izka, ako som plánovala, tak som urobila, a nahradila som múku mletým ľanovým semienkom. Nuž SUPER! a vďaka za typ.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia