Buchty plnené slivkovým lekvárom a nutelou (fototecept)

babkamt - fotkababkamt, 29. apríla 2013
Buchty plnené slivkovým lekvárom a nutelou (fototecept)
Foto: babkamt

Dávnejšie som nerobila buchty . Tentoraz mi nevyšlo na celý plech , lebo v novej rúre sú väčšie plechy ako boli v sporáku Zobraziť celý popisDávnejšie som nerobila buchty . Tentoraz mi nevyšlo na celý plech , lebo v novej rúre sú väčšie plechy ako boli v sporáku Mora .

20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 čl
2 čl
50 ml
21 g
250 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Z 50 ml vlažnej vody , 2 kl cukru a 21 g droždia som nechala vykysnúť kvások . Vykysnutý kvások som pridala do osiatej múky s 1 kl soli .V mikrovlnke som zohriala 250 ml mlieka . Odmerala som 50 ml oleja . Z týchto surovín som zamiesila cesto .

    Buchty plnené slivkovým lekvárom a nutelou (fototecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi po 45 minútach mi cesto vykyslo .

    Buchty plnené slivkovým lekvárom a nutelou (fototecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto som vyvaľkala , pokrájala na štvorce. Na každý som dala 1 čl domáceho slivkového lekváru a nutelu - tiež 1 čl . Buchty som kládla na pomastený plech ďalej od seba .Buchty som potrela olejom .

    Buchty plnené slivkovým lekvárom a nutelou (fototecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa rozohriala rúra na 200 °C , plech som prikryla utierkou , aby buchty riadne podkysli .

    Buchty plnené slivkovým lekvárom a nutelou (fototecept) - obrázok 4
  5. 5

    Piekla som ich 20 minút . Upečené horúce buchty som potrela vodou . Posypala som ich práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom .

    Buchty plnené slivkovým lekvárom a nutelou (fototecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ancicka
Pečené buchty som robila tiež v sobotu k obedu.Ja zasa mám v novej rúre menšie plechy a som z toho nervozná,lebo mám veľa starých plechov,čo mi do tej novej nevojdú.Tak som prekvapená,že máš väčšie.Ja som chcela dať tie moje nevestam a ony majú tiež menšie rúry,ako ked boli tie Mory.
jerica
@babkamt jeden recept lepší ako druhý , nemáš chybu :-) , krásne upečené buchtičky:-) prajem úspešný začínajúci sa týždeň:-)
radost
všetkým babkám volám : sláva!!!
ale aj tak nestihneme-čo tu dnes tá @babkamt stvára!!!mäso chrumkavé...buchty lákavé...
aj ja cesto bez vajíčka...
nech zaznie ti moja =živio= pesnička..!!
babkamt
@kimlo veru , oteplilo sa . Je čas výletov . Takže je čo zabaliť do batôžka . :-) @stacy77777 , ďakujem za komentár . @ancicka syn ma prehovoril , keď som prerábala kuchyňu , že nech si kúpim širšiu rúru . A v nej boli aj väčšie plechy. Ale staré som nevyhodila . Pre dvoch ľudí stačia aj menšie . No keď príde syn s rodinkou z Austrálie , tak ich veru využijem . Teraz sa mi do nej zmestí aj hlinený pekáč s veľkou husou . Len tá hus keby bola .@jerica , aj tebe prajem veľa pohody v novom týždni .
ebaka
nádherné buchty,také mamičkovo-babkové....supééééér.....som rada,že sa tu objavujú recepty z môjho ,, mládí'
babkamt
@ancicka , teraz ma napadlo , že dvierka na kuchynskej linke majú 90 cm . Skoro toľko má aj rúra . Preto tie veľké plechy .
@ebaka naše babičky mali viac času ako dnešná mladá generácia . Každý je vyťažený v práci , prednosť má kariéra . Už to zostalo na nás starších , aby sme im niečo upiekli .
nika72
krásne buchtičky ako jedna jak podľa šablóny....si šikuľka
mracik9
krásne,ako maľované,Austrálčania by sa potešili :))
izabella929
Od tohto ani nič lepšie nepoznám...buchty s lekvárom, alebo makom...paráááda.-)))krásne...
frezia68
@izka :ešte s tvarohom a Tvoje zákusky :-))) ale buchty sú buchty,vždy chutné.
medovnicek
krásne ich veru máš, za také krásne buchty by sa ani Honza na vandrovke veru nemusel hanbiť:)
luss44
buchty ako maľované. ja som piekla v sobotu podobné, jeden plech tvarohové s hrozienkami a druhý plech lekvárové, len sa tak po nich zaprášilo, určite ako aj po týchto Tvojich :)
babkamt
Ďakujem za pridané komentáre . V piatok som piekla kakaové záviny . Tie som spravila len tri a štvrtý bol tvarohový .@luss44 je radosť piecť , keď je pre koho .
tatranka
Veru som ani ja dávno nerobila pečené kysnuté buchtičky.Ďakujem,za pripomenutie.Striedam tvarohové aj lekvárové.A robievam ich v mikrovlnnej rúre.
cica86
užaj sa pustim do toho♥♥♥milujem toto mnamkyy
babkamt
@cica86 nie si sama , komu buchty chutia.Kým som mala malé deti , piekla som niečo z kysnutého cesta každý týždeň. :-)
oligaca
och, ten obrazok mi narobil take chute na buchty, ze som hned skusila Vas recept a ked to poviem velmi zaobalene, zozrala som ich takmer vsetky na posedenie :D dakujem velmi pekne, skvely recept a vyyyborne buchticky, mnam :)
babkamt
@oligaca ako píšeš , buchty sa ti podarili k tvojej spokojnosti. Ďakujem , že si sa ozvala. Neverím , že si ich dokázala sama všetky zjesť :-) Prajem ti príjemný večer.
olvina
Užasné buchty , vcera som ich robila dnes som "musela" zas
babkamt
@olvina som rada , že ti buchty podľa môjho receptu chutili, keď si ich robila dva dni po sebe :-) Určite si ich nekonzumovala sama a výdatne ti pomohla tvoja rodina. Ďakujem , že si sa mi ozvala. Vždy ma poteší odozva na recept. Vtedy viem , že som ho nepridala nato , aby zapadol prachom. Pekný deň ti prajem.
1x pipka
pipka
Výborný receptík teraz som ich upiekla sú vynikajúce
1x pipka
babkamt
@pipka teší ma, že považuješ buchty za vynikajúce. Prajem ti príjemný deň.
monika222
Dobry den. Buchticky vyzeraju fantasticky. Mozem sa len spytat, na asi aku hrubku ste vyvalkali cesto? Dakujem vopred za odpoved. A mimochodom, mate fantasticke recepty, uz som niektore vyskusala a manzel si neskutocne pochvaloval...☺
babkamt
@monika222 Cesto som vyvaľkala na hrúbku palca. Som poctená, že moje recepty chutili aj manželovi:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia