Bublanina pre začiatočníkov
Autor receptu: viera1
Ťažko mi je určiť autora,robím to takto už 35 rokov,rodina to nazýva 45-minútový koláč t.j. za 45 min.urobený,upečený aj zjedený.A je nenáročná na suroviny.Tak skúste moju variantu.
15-20 porcií |
10 minút príprava |
5+15 minút na 200+170 °C |
Postup
- Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do penista,pridáme smotanu a prisypávame múku,do ktorej sme vmiešali prášok do pečiva.Vymiešame.
- Vylejeme na plech,vymastený maslom a vysypaný hr.múkou alebo strúhankou.Pokladieme ovocím,ktoré sme poprášili múkou,aby nepadlo na dno.Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C na 5 min.,potom znížime teplotu na 170°C a pečieme ešte cca 12-15 min.Keď sa cesto oddelí od kraja plechu,môžme vybrať a posypeme vanilkovým cukrom,ak dáme slivky,tak škoricovým.
- Smotanu môžme nahradiť 2 dl mlieka + 1 dl stolového oleja.