Bryndzové zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Toto zvyknem robiť keď sa ponáhľam a nemám čas vyvárať. Zemiaky používam surové, ale ak chcete môžete si ich uvariť v šupke, to záleží len na vašej chuti. Aj množstvo surovín je podľa počtu stravníkov a vašej chuti.

3
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistím umyjem, cibuľu očistím, pokrájam na väčšie kúsky.
  2. pripravím si slaninku
  3. Zemiaky si očistím, pokrájam na hrubšie kolieska a dám do zapekacej nádoby. Môžeme trochu osoliť,ale POZOR bryndza aj slanina sú tiež slané :-)
  4. na zemiaky rozložím cibuľu....
  5. Bryndzu rozmrvím na cibuľu množstvo záleží od toho, ako ju máte radi. Dá sa urobiť aj varianta s kyslou smotanou ktorú vylejeme na bryndzu ale ja to mám rada len takto a bryndzou ani cibuľou veru nešetrím.
  6. Na vrch poukladám plátky slaninky a dám do vyhriatej rúry upiecť asi na 15-20 minút. Toto jedlo bez slaninky veru nie je ono....
  7. Zemiaky sú najlepšie teplé .