Bryndzové zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: helca103
Toto zvyknem robiť keď sa ponáhľam a nemám čas vyvárať. Zemiaky používam surové, ale ak chcete môžete si ich uvariť v šupke, to záleží len na vašej chuti. Aj množstvo surovín je podľa počtu stravníkov a vašej chuti.
3 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky očistím umyjem, cibuľu očistím, pokrájam na väčšie kúsky.
- pripravím si slaninku
- Zemiaky si očistím, pokrájam na hrubšie kolieska a dám do zapekacej nádoby. Môžeme trochu osoliť,ale POZOR bryndza aj slanina sú tiež slané :-)
- na zemiaky rozložím cibuľu....
- Bryndzu rozmrvím na cibuľu množstvo záleží od toho, ako ju máte radi. Dá sa urobiť aj varianta s kyslou smotanou ktorú vylejeme na bryndzu ale ja to mám rada len takto a bryndzou ani cibuľou veru nešetrím.
- Na vrch poukladám plátky slaninky a dám do vyhriatej rúry upiecť asi na 15-20 minút.
Toto jedlo bez slaninky veru nie je ono....
- Zemiaky sú najlepšie teplé .