Bryndzové pagáčiky

ywett - fotkaywett, 19. januára 2011
Bryndzové pagáčiky
Foto: ywett

recept mám od kamarátky a kedže máme radi výrobky z bryndze, tak rada pečiem aj tieto pagáčiky, či k vínku alebo pochutia aj k Zobraziť celý popisrecept mám od kamarátky a kedže máme radi výrobky z bryndze, tak rada pečiem aj tieto pagáčiky, či k vínku alebo pochutia aj k dákej kyslej polievke

30-40ks pagáčov
porcií
25_30 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

0,5kg
250g
250g
 štipka
1
1




Postup

  1. 1

    Z múky, bryndze, soli, masla a vajíčka urobíme cesto, nezabudnúť pridať prášok do pečiva. Necháme prikryté chvíľku postáť, prevaľkáme, preložíme a znovu necháme chvíľku postáť (niekedy ani nenechávam) Rozváľkáme asi na 1-2 cm hrúbky a vykrajujeme kolieska alebo iné tvary. Potrieme žĺtkom, na vrch som dala nastruhaný syr a dať piecť pri teplote 175°C asi 15 minút.

  2. 2

    Dobrú chuť!

    Bryndzové pagáčiky  - obrázok 2

Diskusia k receptu

jarca
vyzeraju velmi chutne a symapticky, mame radi slane pecivko, tak urcite
vyskusam, davam do KK
andrea77
ja mám tiež tento istý recept a robím ho z bezlepkovej múky mix C
je výborný
cica2
dievčatá ďakujem, som rada že sa vám páčia:)
@evusik , idem pozrieť aj tvoje
orchidea
sú krásne a výborné, veď mám tiež tento recept od teba
akeber
no tak ich skúsim urobiť na stretávku a tam mi povieš či som ich urobila také dobré ako Ty
cica2
@akeber , určite aj tvoje, budú výborné :-).....ale najlepšie sú ešte v ten deň, keď sú teplé....
amalka
dnes som robila podla tvojho receptu a boli perfektne :)
ywett
@amalka vitaj medzi nami a ďakujem, že si napísala :-)...teším sa, že pagáčiky mali úspech aj u vás :-)
evitta
zajtra ich idem vyskúšať, už sa moc teším. Mňam :-)
reeva
ahoojte,som tu nova,ales ledujem uz davnejsie,akurat som dala do "truby"bryndzove pagaciky,tak ak sa vydaria poslem aspon mnam po prazdnom pekaci:)))a budem sa snazit dodat svoje kulivytvori:)
reeva
cica2 - pagacik su uplne perfektne,druha varka sa pecie,prva uz nie je...:)))
ywett
@reeva , vitaj a ďakujem, že si napísala ohľadom receptu. Mám radosť, že si s receptom spokojná :)
ywett
@evicka63 , vždy ma poteší, keď moje recepty majú úspech aj u druhých aj ja ďakujem, že si napísala :) Robila som ich tiež nedávno, tak som spravila aj nové foto



zifi
vyskusane... vyrastli dobre - ako na obrazku... Chutovo dobre len za tepla resp. cerstve, a kym vonaju. Na druhy den velmi suche a chutovo nevyrazne, a to som daval 3 kavove lyzicky soli, nielen udavanu stipku... aj to bolo malo... na vrch som daval syr, mak i rascu... moc na chuti nezavazili... neviem, kde je chyba...
ywett
@zifi , neviem kde sa mohla stať chyba, ale súhlasím s tebou, že najlepšie sú v ten deň, keď sú čerstvé (to som písala aj v komentári pre @akeber , že najlepšie sú ešte v ten deň, keď sú teplé...a ja som dala len štipku soli, lebo syr a bryndza je slaná dosť...ja tieto bryndzové robievam aj na Silvestra a nezvyknú ostať na druhý deň, zjedia sa hneď...






Ak ešte máš chuť a chceš si pozrieť iné slané chuťovky, pridám linky...možno si niečo vyberieš

Zemiakovo - syrové chuťovky

 varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrove-chutovky-fotor...






Slané drobné pečivo
 varecha.pravda.sk/recepty/slane-pecivo/13270-recept.html...


 scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/s720x720/528522_4...


Praclíky

 varecha.pravda.sk/recepty/pracliky/13264-recept.html...






Cesnakovo-bryndzové košíčky

 varecha.pravda.sk/recepty/cesnakovo-bryndzove-kosickyfoto...






bony1313
naozaj treba viacej prisoliť, minimálne jednu čl, a piekla som ich kratšie, len 10 min na 160C a boli akurát aj na druhý deň:)
zuzanka1367
Musím pochváliť Tvoje pagáče, sú jednoduché, nenáročné na prípravu a veľmi chutné, vďaka. Som rada, že som v tom množstve pagáčov narazila na Tvoje :)


1x ywett
ywett
@zuzanka1367 , ďakujem za peknú fotku, vydarili sa ti krásne a teším sa, že si bola s receptom spokojná :)
laurisia
Na pohľad sú krásne, ale ako píše @zifi sú suché. Vrátim sa k svojmu pôvodnému receptu 250 g múky, 250 g masla a 250 g bryndze bez PDP.
ywett
@Laurisia (8.11.2015 06:47)

Sú aj chutné, ale najlepšie sú v ten deň, keď sú čerstvé. Niektorí sú s receptom spokojní, čo mi napísali komentáre a chápem, že keď si nebola spokojná s týmto receptom, že radšej ostaneš pri svojom ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia