Bryndzové pagáčiky
Autor receptu: ywett
recept mám od kamarátky a kedže máme radi výrobky z bryndze, tak rada pečiem aj tieto pagáčiky, či k vínku alebo pochutia aj k dákej kyslej polievke
30-40ks pagáčov porcií |
25_30 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup
- Z múky, bryndze, soli, masla a vajíčka urobíme cesto, nezabudnúť pridať prášok do pečiva. Necháme prikryté chvíľku postáť, prevaľkáme, preložíme a znovu necháme chvíľku postáť (niekedy ani nenechávam) Rozváľkáme asi na 1-2 cm hrúbky a vykrajujeme kolieska alebo iné tvary. Potrieme žĺtkom, na vrch som dala nastruhaný syr a dať piecť pri teplote 175°C asi 15 minút.
- Dobrú chuť!