Bryndzové pagáčiky

Autor receptu: ywett

recept mám od kamarátky a kedže máme radi výrobky z bryndze, tak rada pečiem aj tieto pagáčiky, či k vínku alebo pochutia aj k dákej kyslej polievke

30-40ks pagáčov
porcií
25_30 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Z múky, bryndze, soli, masla a vajíčka urobíme cesto, nezabudnúť pridať prášok do pečiva. Necháme prikryté chvíľku postáť, prevaľkáme, preložíme a znovu necháme chvíľku postáť (niekedy ani nenechávam) Rozváľkáme asi na 1-2 cm hrúbky a vykrajujeme kolieska alebo iné tvary. Potrieme žĺtkom, na vrch som dala nastruhaný syr a dať piecť pri teplote 175°C asi 15 minút.
  2. Dobrú chuť!