Foto: violeta
Tento recept som spravila podľa receptu @mirkajan :http://varecha.pravda.sk/recepty/slane- oblatky/20842- recept.html, som veľmi rada, že ho pridala, oblátky sa robia skoro samy :)
Postup
-
1
Preosiatu múku a všetky sypké suroviny zmiešam a pridám bryndzu (ja som mala zo Zázrivej), olej, mlieko, vodu, vajce. Poriadne premiešam ponorným mixérom, aby nezostali hrudky, cesto má byť o niečo hustejšie ako na palacinky. Cesto nechám postáť 2 - 3 hodiny, posledné bolo treba trochu zriediť, ale len pár PL vody.
- 2
Pečiem po dve oblátky, na jednu oblátku dávam jednu koktejlovú lyžičku cesta, koktejlovú preto, lebo sa s ňou lešie pracuje ako s čajovou.
- 3
Po upečení sa veľmi ľahko zošuchnú drevenou špachtľou. Oblátky som nepočítala, je ich z tejto várky dosť, viac naraz by som ani neodporúčala zarábať, kvôli času prípravy.
- 2
V okrúhlej forme asi bude lepšie robiť jednu väčšiu @tonicka53 , aj keď ja som tú formu vlastne nevidela, len na obrázku od Magropomu. Pekný večer Vám prajem :)
To som veľmi rada, že si s receptom spokojná a máš pravdu, je to zdĺhavá práca, preto som aj písala, že úplne stačí zarobiť jednu dávku :)