Bryndzové oblátky s rascou

violeta - fotkavioleta, 30. novembra 2016
Bryndzové oblátky s rascou
Foto: violeta

Tento recept som spravila podľa receptu @mirkajan :http://varecha.pravda.sk/recepty/slane- oblatky/20842- recept.html, som veľmi rada, že ho pridala, oblátky sa robia skoro samy :)

Suroviny

400 g
200 g
1 ČL
2-3 ČL
50 ml
160 g
400 ml
500 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosiatu múku a všetky sypké suroviny zmiešam a pridám bryndzu (ja som mala zo Zázrivej), olej, mlieko, vodu, vajce. Poriadne premiešam ponorným mixérom, aby nezostali hrudky, cesto má byť o niečo hustejšie ako na palacinky. Cesto nechám postáť 2 - 3 hodiny, posledné bolo treba trochu zriediť, ale len pár PL vody.

  2. 2

    Pečiem po dve oblátky, na jednu oblátku dávam jednu koktejlovú lyžičku cesta, koktejlovú preto, lebo sa s ňou lešie pracuje ako s čajovou.

    Bryndzové oblátky s rascou - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení sa veľmi ľahko zošuchnú drevenou špachtľou. Oblátky som nepočítala, je ich z tejto várky dosť, viac naraz by som ani neodporúčala zarábať, kvôli času prípravy.

    Bryndzové oblátky s rascou - obrázok 3

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
jéj, také by som si dala! pamätám sa na chuť bryndzových s rascou z obchodu, to boli také mriežkované, milovala som ich:-) tvoje sú iste jemnejšie. Budeš nasávať tú čarovnú atmosféru dosť dlho, nech sa ti darí!
toto je výborná inšpirácia na tento víkend, hneď ich budem skúšať. Vyzerajú veľmi pekne a chutne, vidieť, že ich pečie profesionálka. A tiež sa prihováram za recept na sladké oplátky alebo trubičky.
@dydya , @aktakretep tieto odporúčam, sú výborné a strašne ľahko sa pečú, vôbec sa nelepia a od profesionála mám na míle ďaleko, piekla so ich prvý krát a hneď sa mi podarili, preto som sem recept aj pridala. Na sladké mám uverejnený recept, ale len na trubičky a @luss44 v komentároch dopísala aj na rovné oblátky, za ten ja ale neručím, lebo som ho ešte neskúšala. Ja pekávam len trubičky.
ako som sľúbila, cez víkend som skúsila piecť. Pečú sa neskutočne dobre, a chuťovo sú na 1++. Majú jednu chybičku, potrebujem na ne veľa času, ešte, že sú dlhé zimné večery.

Pridaj komentár k receptu: