Bryndzové oblátky s rascou

violeta - fotkavioleta, 30. novembra 2016
Bryndzové oblátky s rascou
Foto: violeta

Tento recept som spravila podľa receptu @mirkajan :http://varecha.pravda.sk/recepty/slane- oblatky/20842- recept.html, som veľmi rada, že ho pridala, oblátky sa robia skoro samy :)

Suroviny

400 g
200 g
1 ČL
2-3 ČL
50 ml
160 g
400 ml
500 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Preosiatu múku a všetky sypké suroviny zmiešam a pridám bryndzu (ja som mala zo Zázrivej), olej, mlieko, vodu, vajce. Poriadne premiešam ponorným mixérom, aby nezostali hrudky, cesto má byť o niečo hustejšie ako na palacinky. Cesto nechám postáť 2 - 3 hodiny, posledné bolo treba trochu zriediť, ale len pár PL vody.

  2. 2

    Pečiem po dve oblátky, na jednu oblátku dávam jednu koktejlovú lyžičku cesta, koktejlovú preto, lebo sa s ňou lešie pracuje ako s čajovou.

    Bryndzové oblátky s rascou - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení sa veľmi ľahko zošuchnú drevenou špachtľou. Oblátky som nepočítala, je ich z tejto várky dosť, viac naraz by som ani neodporúčala zarábať, kvôli času prípravy.

    Bryndzové oblátky s rascou - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Jsi šikulka, kouzelná fota, zvlášť to úvodní!!
violeta
Ďakujem @haji , práve zarábam cesto na sladké, ešte dnes a potom až do Vianoc som na trhoch, tak musím takto skôr...
monty469
Mam pocit, ze ty sa tento predvianocny cas nezastavis :-) Si sikovnica prevelika:-)
kukulienka71
jéj, také by som si dala! pamätám sa na chuť bryndzových s rascou z obchodu, to boli také mriežkované, milovala som ich:-) tvoje sú iste jemnejšie. Budeš nasávať tú čarovnú atmosféru dosť dlho, nech sa ti darí!
tonicka53
Máš ich veľmi pekné ! Ja mám okrúhlu formu, tak budem musieť robiť len po jednej :-) dávam ti 5* a ukladám si do KK
violeta
@monty469 , @kukulienka71 , @tonicka53 ďakujem Vám za milé slová. Áno tieto sú tenšie, ako tie mriežkované, sú veľmi krehké, ťažko by sa distribuovali :)
V okrúhlej forme asi bude lepšie robiť jednu väčšiu @tonicka53 , aj keď ja som tú formu vlastne nevidela, len na obrázku od Magropomu. Pekný večer Vám prajem :)
dydya
Violeta krasne ich mas! vyskusam a mohla by si pridal a tvoj receptik na sladke oplatky ?dakujem ukladam do KK
aktakretep
toto je výborná inšpirácia na tento víkend, hneď ich budem skúšať. Vyzerajú veľmi pekne a chutne, vidieť, že ich pečie profesionálka. A tiež sa prihováram za recept na sladké oplátky alebo trubičky.
danda3
Šikulka, slané sú výborné, pečia svokra aj svatka, tak dúfam, že sa mi niečo ujde na vianoce.
violeta
@dydya , @aktakretep tieto odporúčam, sú výborné a strašne ľahko sa pečú, vôbec sa nelepia a od profesionála mám na míle ďaleko, piekla so ich prvý krát a hneď sa mi podarili, preto som sem recept aj pridala. Na sladké mám uverejnený recept, ale len na trubičky a @luss44 v komentároch dopísala aj na rovné oblátky, za ten ja ale neručím, lebo som ho ešte neskúšala. Ja pekávam len trubičky.
aktakretep
ako som sľúbila, cez víkend som skúsila piecť. Pečú sa neskutočne dobre, a chuťovo sú na 1++. Majú jednu chybičku, potrebujem na ne veľa času, ešte, že sú dlhé zimné večery.
violeta
@Aktakretep (5.12.2016 09:47)
To som veľmi rada, že si s receptom spokojná a máš pravdu, je to zdĺhavá práca, preto som aj písala, že úplne stačí zarobiť jednu dávku :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia