Bryndzové oblátky s rascou

Autor receptu: violeta

Tento recept som spravila podľa receptu @mirkajan :http://varecha.pravda.sk/recepty/slane- oblatky/20842- recept.html, som veľmi rada, že ho pridala, oblátky sa robia skoro samy :)

Postup

  1. Preosiatu múku a všetky sypké suroviny zmiešam a pridám bryndzu (ja som mala zo Zázrivej), olej, mlieko, vodu, vajce. Poriadne premiešam ponorným mixérom, aby nezostali hrudky, cesto má byť o niečo hustejšie ako na palacinky. Cesto nechám postáť 2 - 3 hodiny, posledné bolo treba trochu zriediť, ale len pár PL vody.
  2. Pečiem po dve oblátky, na jednu oblátku dávam jednu koktejlovú lyžičku cesta, koktejlovú preto, lebo sa s ňou lešie pracuje ako s čajovou.
  3. Po upečení sa veľmi ľahko zošuchnú drevenou špachtľou. Oblátky som nepočítala, je ich z tejto várky dosť, viac naraz by som ani neodporúčala zarábať, kvôli času prípravy.