Keď varim halušky vždy sa vraciam do detstva,kedy sme netrpezlivo čakali na tuto dobrotu.Dnes to bol naš obed vôňa slaninky a bryndze neopisateľny pocit.Takže Zobraziť celý popisKeď varim halušky vždy sa vraciam do detstva,kedy sme netrpezlivo čakali na tuto dobrotu.Dnes to bol naš obed vôňa slaninky a bryndze neopisateľny pocit.Takže u nas doma halušky po gazdovsky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Zmes na halušky: | |
| 6 - 7 ks |
|
| podľa potreby |
|
| podľa potreby |
|
| 200 g |
|
| 125 g |
|
| 1 dcl |
|
| 250 ml |
|
|
|
|
| na dochutenie |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistime ,očistene si postruhame nadrobno pridame trocha soli a nasypeme muku.Zo zmesi si pripravime vlačne cesto.Jeden zemiak nakrajame nadrobno a dame do vody ,ktoru sme si pripravili na halušky do vody pridame aj trocha soli.Nakrajane zemiaky povarime a potom do vriacej vody nahadžeme halušky.
- 2
Halušky hotove povarime asi 5-7minut potom ich preplachneme v studenej vode,nechame odkvapkať.Bryndzu dame na hlboky tanier zalejeme mliekom a premiešame,vznikne nam husta kaša ,mliekom tak zjemnime chuť bryndze .Pokrajame si slaninku a opražime ju do zlatova,aby nam vznikli škvarky.Uvarene halušky dame do hlbšej misy pridame bryndzu soľ na dochutenie a premiešame.
- 3
Hotove halušky servirujeme na taniere do stredu dame kyslu smotanu polejeme slaninkou a dozdobime nakrajanou zelenou cibuľkou.Dobru chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









nuž-posýpali sme čistou bryndzou..ale-pravdu poviem-viac nám chutí ked bryndzu s troškou kyslej smotany premiešam..
veľmi máme radi toto charakteristické slovenské jedlo..aj tento týždeň bolo..so salašníckou bryndzou..len-je veru dosť drahá..