Foto: babkamt
V máji som si kúpila do zásoby bryndzu. Mala som doma aj oravskú slaninku . Tak som sa rozhodla spraviť bryndzové halušky. Zobraziť celý popisV máji som si kúpila do zásoby bryndzu. Mala som doma aj oravskú slaninku . Tak som sa rozhodla spraviť bryndzové halušky. Lenže neboli doma zemiaky. Požiadala som manžela , aby mi ich v záhrade vykopal. Obul si gumáky a zemiaky mi doniesol. Bola som prekvapená , že bez reptania. Asi preto , že bryndzové halušky má veľmi rád.
Postup
-
1
Oravskú slaninku som nakrájala a opiekla.
-
2
Medzitým manžel priniesol zemiaky. Očistila som ich.Pripravila som si hladkú múku , vajíčko a soľ.
-
3
Zemiaky som nastrúhala na jemnom struháku. Pridala som soľ a vajce.Zarobila som cesto na halušky.
-
4
Kým mi zovrela voda , zmiešala som bryndzu s kyslou smotanou.
-
5
Keď mi voda začala vrieť , tak som ju osolila. V nej som vyvarila halušky. Uvarené sú vtedy , keď vyplávajú na povrch. Tie som po vybratí omastila. Na tanieri potom jednotlivé porcie polejem bryndzou zmiešanou s kyslou smotanou. Posypem opraženou slaninou.
@marianne69 :-)))
Hadzen ich z loparika, klasicky. Nemam "haluskaren", ani by som to tak nevedela. Dakujem za inspiraciu.
tiež robím len s bryndzou a polejem vyškvarenou slaninkou, no videla som u známych, že mali na stole malý krčiažtek a z neho si podľa chuti naliali na halušky i trošku smotany a zas v jednom salaši, aby boli také "klzkejšie" ich úplne nenechali stiecť z vody v ktorej sa varili . Nuž zrejme každý má ten svoj recept.