Foto: stevca
mojimi deťmi zbožňovaná
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť do vody, ktorú jemne osolíme, nakolko bryndza je tiež slaná
- 2
ked začnú zemiaky vo vede vrieť pridáme mrveničku - mi máme túto najradšej, ale môžete si zvoliť aj inú cestovinu - kým sa zemiaky uvaria, aj cestovina bude hotová
- 3
ked sú zemiaky aj cestovina uvarené, dolejem vodu tak do 2 , 2,5 l a ked začne vrieť tak ohen znížim na minimum a pridávam bryndzu, sem-tam pomiešam kým sa bryndza nerozpustí - a polievka je hotová
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sladkej , alebo štiplavej mletej papriky - rozmiešať a potom zaliať horúcou polievkou.
varecha.pravda.sk/recepty/rychla-bryndzova-polievka/26511...
a jine dalsi, vsechny jsou dobre!
zajtra túto polievočku urobím...
a zalejem horúcou polievkou. Tak nás to učila babka.