Broskyňový sorbet (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Sorbet je mrazená ovocná dreň, pripravuje sa vo forme ľadovej drte preto sa ľahšie konzumuje ako naše klasické ovocné drene, ktoré boli tvrdé ako kameň... pamätáte?
Postup
- postup je veľmi jednoduchý - broskyne ponoríme do horúcej vody, ošúpeme a nakrájame
- vodu uvaríme spolu s cukrom a necháme vychladnúť... broskyne ponorným mixérom rozmixujeme a prilejeme vychladnutú cukrovú vodu, na záver pridáme citrónovú šťavu
- dreň dáme do vhodnej nádoby a vložíme do mrazničky
- každú polhodinu vidličkou premiešame, opakujeme až nám vznikne takáto ovocná drť... ak chceme mať sorbet úplne jemný použijeme na premiešavanie mixér...
- sorbet pre deti - do plastového pohára dáme sorbet, zalejeme džusom a deti môžu vyjedať mrazenú dobrotku...
- a pre dospelých prilejeme primeranú dávku vodky...
- podávame s lyžičkou ale aj s brčkom... lyžičkou pomaly vyjedáme studenú dreň a popritom sa sorbet pomaly rozpúšťa až nám na záver ostane v pohári broskyňová vodka a tým brčkom ju dorazíme... alebo seba :-)