Broskyňové gule ( fotorecept )
Autor receptu: akeber
U nás zbožňované , vďaka tvarohu v ceste sú i po niekoľkých dňoch mäkké .
50 min minút príprava |
5-7 min minút tepelná úprava |
Postup
- Do múky vsypeme droždie pridáme tvaroh.
- Pridáme cukor,soľ.
- Zalejeme letným mliekom.
- Vypracujeme cesto ktoré dáme kysnúť na teplé miesto .
- Pokiaľ nám cesto vykysne opražíme si strúhanku na sucho na panvici .
- Vykysnuté cesto si rozvaľkáme .
- Pokrájame približne na rovnaké kocky.
- Do nich zapracujeme pokrájané broskyne.
- Vytvoríme guľky ktoré ponecháme ešte pokysnúť tak 10 -15 min.
- A šup do hrnca do vriacej a posolenej vody. Varíme 5 až 7 min.
- Po troch min. ich otočíme .
- Sitkom vyberieme z hrnca dáme do misky . Posypeme kryštál. cukrom a polejeme trošku maslom.
- Posypeme opraženou strúhankou a pokvapkáme maslom . Dobrú chuť !