Broskyňové gule ( fotorecept )

Autor receptu: akeber

U nás zbožňované , vďaka tvarohu v ceste sú i po niekoľkých dňoch mäkké .

50 min minút
príprava
5-7 min minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do múky vsypeme droždie pridáme tvaroh.
  2. Pridáme cukor,soľ.
  3. Zalejeme letným mliekom.
  4. Vypracujeme cesto ktoré dáme kysnúť na teplé miesto .
  5. Pokiaľ nám cesto vykysne opražíme si strúhanku na sucho na panvici .
  6. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme .
  7. Pokrájame približne na rovnaké kocky.
  8. Do nich zapracujeme pokrájané broskyne.
  9. Vytvoríme guľky ktoré ponecháme ešte pokysnúť tak 10 -15 min.
  10. A šup do hrnca do vriacej a posolenej vody. Varíme 5 až 7 min.
  11. Po troch min. ich otočíme .
  12. Sitkom vyberieme z hrnca dáme do misky . Posypeme kryštál. cukrom a polejeme trošku maslom.
  13. Posypeme opraženou strúhankou a pokvapkáme maslom . Dobrú chuť !