Brokolica s cestovinou

Autor receptu: ajrin

Tento recept pochádza z Talianska ,príprava je jednoduchá a mne veľmi chutí ,dúfam že bude aj ostatnym milovníkom tejto zdravej zeleniny.Cestovina hodiaca sa na tento recept sú pipette rigate,tortiglioni ale môžu byť aj kolienka.

Postup

  1. dáme variť cestoviny podľa návodu a pár minút pred dovarením k nim pridáme brokolicu rozobratú na ružičky.
  2. do veľkej rajnice dáme 2-3 lyžice oleja , postláčany cesnak,ja cesnak nekrájam len ho plochou stranou noža zmačknem, môžu byť 3-4 strúčiky aj viac ak vám chutí,1 čili papričku rozdrvenú, zohrievať na jemnom ohni aby cesnak nezhnedol,ked´je to pekne zohriate pridám očistenú a rozobratú sardelku-môže sa použiť aj sardelová pasta asi za lyžicu. Zohrievam kým sa sardelka nerozpustí ,ja si trocha nahnem rajnicu aby sa sardelka topila v oleji a pomáhamjej vareškou. Pridám cherry paradajky,čím menšie tým lepšie ,pokrájané na štvrtky, prehrejem pár sekúnd a odložím z ohňa
  3. precedím cestoviny z brokolicou ,dôležité je odložit si pol šálky vody v ktorej sa to varilo. Rajnicu zo sardelkou dám znova na oheň a vsypem tam cestovinu z brokolicou,zosilním oheň a miešam asi pol minútky aby sa chute spojili,pridávam vodu z varenia aby to nebolo suché ,musí tam byť trocha šťavy pretože syr ktorým to posypeme to vysuší. Rozdelíme na taniere a posypeme hojne syrom Pecorino romano .Neviem či ho tu dostať v obchodoch ale viem že ho majú vMETRE.